Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj vykradl hned tři auta

LIBEREC - V pondělí v dopoledních hodinách vyjížděli policisté k třem vykradeným vozidlům v Liberci. Celkově dosáhla škoda bezmála 25 000 korun. 

Z neděle na pondělí se neznámý zloděj vloupal do tří aut v Liberci. Tyto si vyhlédl v ulici Mariánské na Vavřincově Vrchu a Voroněžské. V prvním případě se dostal do vozidla Octavia rozbitím okna u dveří. Poté, co celý vůz prohledal, odnesl si z něho dvě navigace v hodnotě tři a půl tisíce korun, servisní knížku k vozidlu a hands free sadu v hodnotě dvou set korun. 

Stejným způsobem se pachatel dostal i do vozu Peugeot. Z toho si vzal dvě termotašky v hodnotě osm tisíc korun a USB adaptér za tři sta korun. Do třetice řešili podobný případ policisté ve Voroněžské ulici. Tady se z vozidla zaparkovaného před domem nic neztratilo, avšak po zásahu zloděje zůstala majiteli osmi tisícová škoda. 

Celkově na poškozených vozidlech a odcizených věcech vznikla majitelům škoda dosahující bezmála dvacet pět tisíc korun. Policisté nyní pátrají nejen po pachateli či pachatelích krádeže, ale také po odběrných místech, na kterých mohly věci skončit. V případě dopadení se bude pachatel před soudem zpovídat hned ze dvou přečinů - krádež a poškození cizí věci, kde mu hrozí až dvouletý výkon trestu odnětí svobody.

 

1.12.2015
por. Bc. Bohdanka Capuličová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem