Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zloděj ve vazbě

Při silniční kontrole zadrželi policisté muže, podezřelého z vloupání do stavebních buněk a neobydlených novostaveb. Nebylo to však jediné, proč muž nakonec skončil v poutech. 

V neděli 5. prosince v časných ranních hodinách kontrolovali policisté místního oddělení Barrandov řidiče motorového vozidla, který projížděl nedaleko novostaveb v Praze 5. V průběhu zákroku upoutala pozornost hlídky nejen automatická střelná zbraň pod zadními sedadly, ale i spousta nářadí poházených ve vozidle. Kontrolovaný navíc odpovídal popisu muže podezřelého ze série vloupaček do několika desítek stavebních buněk a ještě neobydlených novostaveb v uplynulých několika měsících. Nebyla to však jediná zjištění v neprospěch kontrolovaného, který u sebe neměl jak řidičský, tak občanský průkaz a řídil pod vlivem drog.  Ačkoli se dušoval, že byl o den dříve kontrolován, a vše bylo v pořádku, policejní evidence to „viděla“ jinak. Odhalila, že je muž v celostátním pátrání, byl na něj vydán příkaz k zatčení, má zákaz řízení do konce října 2023 a za páchání majetkové trestné činnosti na území ČR byl z území soudně vyhoštěn do října 2024. Na základě těchto zjištění byl muž zadržen a předveden na policejní služebnu pro podezření z několika trestných činů.

Potvrdila se i původní domněnka, že by se mohlo jednat o muže podezřelého ze série vloupání do zmiňovaných objektů, a to na základě vyhodnocení stop zajištěných na místech činu. Mimo jiné i trasologická stopa bot, které měl podezřelý při silniční kontrole právě na nohou, ale i na základě vyhodnocení kamerových záznamů. I nářadí, které bylo nalezeno ve vozidle, pocházelo z trestné činnosti. Škoda, kterou muž krádežemi způsobil, přesáhla několik stovek tisíc korun, neboť bral vše, co mu přišlo pod ruku. Od stahovací pásky za několik desítek korun počínaje, přes nářadí v podobě elektrických kladiv a vrtaček za několik tisíc korun konče. Ze staveb například zmizelo i sto čtyřicet podhledových světel za bezmála dvě stě tisíc korun.

Muž je v současné době podezřelý ze spáchání trestného činu činů krádež, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což v případě odsuzujícího rozsudku hrozí až tři roky za mřížemi. Muž je stíhán vazebně.

Policisté budou také zjišťovat, k čemu muž airsoftovou zbraň potřeboval.

por. Mgr. Jan Rybanský - 10. prosinec 2021   

Odkazy do noveho okna

foto (1)

foto (1) 

Detailní náhled

foto (2)

foto (2) 

Detailní náhled

foto (3)

foto (3) 

Detailní náhled

foto (4)

foto (4) 

Detailní náhled

foto (5)

foto (5) 

Detailní náhled

foto (6)

foto (6) 

Detailní náhled

foto (7)

foto (7) 

Detailní náhled

foto (8)

foto (8) 

Detailní náhled

foto (9)

foto (9) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem