Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zloděj ukradl věci za téměř sedm set tisíc

Pražští kriminalisté pátrají po pachateli, který se za bílého dne vloupal do vozidla a odcizil věci za téměř sedm set tisíc korun. 

Kriminalisté ze třetího oddělení druhého pražského obvodu se od 9. září zabývají případem vloupání do vozidla zaparkovaného v ulici K Radotínu v Praze 5. Dosud neznámý pachatel krátce před třetí hodinou odpoledne do vozidla nejprve nahlížel. Když na sedadle spatřil dvě zavazadla, neváhal, rozbil okénko a cestovní tašky odcizil. Se zavazadly v rukou pak zaběhl do tamních keřů, odkud původně i přišel. V té době pachatel zřejmě ještě vůbec netušil, že si s sebou odnáší věci za bezmála sedm set tisíc korun. Uvnitř zavazadel se totiž nacházela finanční hotovost v řádech statisíců, dámské hodinky značky Breitling a jiné šperky, kosmetika, oblečení a boty. 

Policisté v rámci prověřování případu zajistili kamerové záznamy, které byť z dálky, zachycují nejen samotné vloupání do vozidla, ale i příchod a útěk podezřelého muže. Přestože záznam nezachytil obličej podezřelého, mohl by ho někdo poznat, například podle stylu chůze či oblečení. Kriminalisté se proto nyní po vyčerpání ostatních možností obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoli informace k podezřelému muži zachycenému na videozáznamu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158. Detektivové rovněž disponují fotografií odcizených dámských hodinek. Je velice pravděpodobné, že se je pachatel bude snažit prodat. Pokud má někdo k těmto hodinkám jakékoli informace, prosíme, aby se policistům také ozval.

Kriminalisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a krádež, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let, a to s ohledem na výši způsobené škody.

Za pomoc a spolupráci při pátrání po pachateli předem děkujeme.

V této souvislosti znovu připomínáme, aby si lidé ve svých vozidlech nenechávali žádné věci, které by mohly přilákat pozornost zlodějů, i když se od vozidla vzdálí pouze na okamžik. Jak je i z pořízeného videozáznamu patrné, pachatelům totiž k rozbití okénka stačí jen pár vteřin a vůbec jim přitom nevadí, že se v okolí pohybují další lidé.

por. Mgr. Iveta Martínková – 22. 11. 2016

Odkazy do noveho okna

Hodinky Breitling Galactic 36 Automatic

Hodinky Breitling Galactic 36 Automatic 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem