Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloděj ukradl na Hradecku traktor

Ze zemědělského objektu v Jeníkovicích, škoda 160 tisíc korun  

Auto PČR

Zatímco v loňském roce (2009) zloději neodcizili ani jeden jediný traktor. V letošním roce (2010) policisté řeší již třetí krádež traktoru. Případy se do současné doby policistům nepodařilo objasnit.
Traktor odcizil dosud neznámý pachatel z haly nacházející se v neoploceném zemědělském objektu v Jeníkovicích. Ke krádeži mělo dojít v sobotu 7. srpna 2010 v době od půl šesté do šesté hodiny ráno. Zloděj se do haly dostal po násilném překonání kovového řetězu s uzamčeným visacím zámkem na vratech. Policie po červeném traktoru značky Zetor 7011 registrační značky HK 56-64 vyhlásila celostátní pátrání. Společnost přišla kromě stroje za 150 tisíc korun také o nářadí v ceně 10 tisíc korun, které se nacházelo uvnitř traktoru. Škoda na řetězu je odhadnuta na sto korun.

Uvítáme jakékoliv informace od všímavých občanů, které by nám pomohly vypátrat pachatele. Případní svědci mohou podat informace policistům na bezplatnou linku tísňového volání 158.

Případ je kvalifikován jako přečin. Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na jeden až pět let.

K první krádeži traktoru v letošním roce došlo v noci na 10. ledna v objektu Lochenicích. Tehdy tam ze skladovací haly zmizel traktor a dodávka. Odcizené dodávkové vozidlo Renault Master policisté nalezli odstavené na Hradecké ulici ve Smiřicích. Krádeží traktoru značky John Deere vznikla majiteli škoda 1.437 tisíc korun. Policisté v červnu letošního roku (2010) případ odložili, neboť se nepodařilo zjistit skutečnosti opravňující zahájit trestní stíhání proti určité osobě. Podrobnější informace k případu: Krádež traktoru a dodávky - dodatek

Druhá krádež se stala v noci na 19. července 2010. Tehdy si zloděj v oploceném zemědělském areálu v Rozběřicích vyhlédl uzamčený traktor John Deere s vlekem. Krádeží vznikla škoda v celkové výši 1.250 tisíc korun. Bližší informace k případu: Zloděj ukradl traktor s vlekem

http://www.obrazky.cz/?q=zetor+7011

nprap. Anna Pešavová - 9. srpna 2010
foto Policie ČR

vytisknout  e-mailem