Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj ujížděl policistům na kole

LIBEREC - V policejní cele skončil v sobotu 30letý muž z Liberecka, který má na svědomí během dvou dnů pět vykradených vozidel v Liberci. 

Celkem pět vykradených vozidel má na svědomí  30letý muž z Liberecka, kterého dopadli během páteční noci policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka. Během pátečního a sobotního dne se vloupal celkem do pěti vozidel v Liberci.

Policistům se muže podařilo zadržet v sobotu kolem jedné hodiny ranní v Liberci, ulici Americká. Na muže upozornil jeden ze všímavých občanů, který viděl muže, jak se dobývá v ulici Americká do dvou zaparkovaných vozidel, vozidla VW Passat Variant a Chevrolet Cruze. Z prvního vozidla si vzal pouze drobné mince v hodnotě 60 korun, ve druhém případě odcizil krabičku cigaret. Na vozidlech však způsobil škodu 20 a 50 tisíc korun. Ve chvíli,kdy se na místo dostavili přivolaní policisté, začal zloděj před nimi ujíždět na jízdním kole ve směru k Uralské ulici. Když však viděl, že jsou mu policisté v patách, seskočil z kola a utekl se schovat mezi keře, stále ještě v ulici Americká. Policisté našli pohozené kolo a začali prohledávat okolí. Když muž viděl, že ani tato skrýš mu nepomůže, vyběhl opět ke svému kolu a začal na něm opět policistům ujíždět. Tentokrát již daleko nedojel, policisté muže zadrželi a zbytek noci tak strávil v policejní cele.

Případem se dále zabývali liberečtí kriminalisté, kteří zjistili, že muž není na policii žádným nováčkem. V posledních třech letech byl již za krádeže soudně trestán. Není to tak dávno, co se vrátil z výkonu trestu. Přesto si muž nyní obstarával finanční prostředky opět stejný způsobem. Muž se kriminalistům doznal i k dalším krádežím vloupáním do vozidel. V pátek 7. listopadu 2014 stihl vykrást celkem tři vozidla. V ranních hodinách se v ulici Jugoslávská vloupal před mateřskou školou do vozidla Ford Transit a ve večerní  době se v ulici Žitná vloupal do vozidla VW Passat. Z vozidla Ford Transit si odnesl dámskou kabelku s finanční hotovostí, mobilním telefonem, klíčemi a dalšími věcmi a způsobil tak škodu téměř 20 tisíc korun.  Z vozidla VW Passat si odnesl mobilní telefon a majiteli vozidla tak způsobil škodu za téměř 12 tisíc korun. Ze čtvrtka 6. listopadu na pátek 7. listopadu nenechal bez povšimnutí vozidlo Renault Kangoo v ulici 28. října. Uvntiř tohoto vozidla ho zaujal fotoaparát Olympus. V tomto případě způsobil majiteli vozidla škodu přes 5 tisíc korun.

Celkově krádežemi muž způsobil škodu ve výši 107 tisíc korun. Kriminalisté již proti muži zahájili trestní stíhání pro přečiny krádeže, poškození cizí věci a neoprávněné opatření platebního prostředku. Vyšetřovatel zároveň podal soudu návrh na vzetí muže do vazby, neboť by mohl v trestné činnosti dále pokračovat. Soudce se s tímto návrhem ztotožnil a muže poslal dnešního dne za mříže vazební věznice. Nyní bude na rozhodnutí soudu, na jak dlouho muži pobyt za mřížemi prodlouží. Hrozí mu až tříleté vězení.
 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
10. listopadu 2014

vytisknout  e-mailem