Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloděj slivovice je za mřížemi

ZLÍNSKO: Lup si nestačil užít. 

Zlínští kriminalisté poslední červnový den vzápětí po vloupání do rodinného domu ve Zlíně na Příluku odhalili, zadrželi a následně obvinili z krádeže a porušování domovní svobody šestatřicetiletého muže z obce na Kroměřížsku, který má na svědomí i krádež slivovice ve stejné lokalitě. Dvanáctkrát trestaný muž, který je v současné době v podmínce, je stíhaný vazebně. V případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Muž v minulém týdnu během několika nocí odcizil z neobydleného rodinného domu celkem 300 litrů ovocné pálenky. Do domu vnikl bez použití násilí. Po odcizení slivovice vynesl ze stejného domu ještě porcelán a reproduktory. Tyto věci už ale nestihl odvézt. Z dalšího rodinného domu, kde uviděl v zámku dveří zvenku zastrčené klíče, odcizil 30. června nad ránem 1500 korun a 370 euro. Při krádeži ho přistihl majitel domu, kterého probudily divné zvuky. Zloděj mu však stihl utéct směrem k blízkému lesu. Majitel domu mezitím zavolal na linku tísňového volání policie a k lesu se začaly sjíždět policejní hlídky. Kriminalisté muže v lese vypátrali, zadrželi a převezli do policejní cely. Odcizené peníze policisté vrátili majiteli.

Recidivista se ke krádežím přiznal. Ovocnou pálenku prodal nebo daroval. Policisté podali státnímu zástupci návrh na umístění muže do vazby, který soudce okresního soudu akceptoval, a policisté muže včera odpoledne převezli do vazební věznice v Olomouci.

3. července 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem