Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zloděj skončil ve vazbě

CHEBSKO – Nyní mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního dvacetiletého mladíka, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.
 
Mladík měl během čtyř dnů vniknout do několika objektů či zaparkovaných vozidel v Chebu. Nejdříve měl vniknout do areálu výrobce pečiva, odkud se měl dostat do prodejny. V té měl najít odemčenou příruční pokladnu a z té odcizit finanční hotovost. Při odchodu z prodejny měl ještě odcizit na věšáku pověšenou dámskou bundu.
 
Poté si měl vyhlédnout zaparkovaného vozidlo. Také do něj měl vniknout a odcizit téměř vše, co mu přišlo pod ruku. Měl totiž vzít například víko od nádrže, dioptrické brýle s pouzdrem, svazek klíčů, ovládání od garážových vrat či zubní protézu.
 
Následující den měl v nočních hodinách poničit bezpečnostní mříž a vniknout do restauračního zařízení. To měl prohledat a nakonec z něj odcizit finanční hotovost, několik lahví alkoholu, mobilní telefon, tablet či kasírovací peněženky.
 
Vniknout se snažil také do jedné z místních kaváren, ovšem to se mu nakonec nepodařilo a pouze poškodil okno a dveře. Stejně dopadl, když chtěl vniknout do provozovny jedné z restaurací. Opět pouze poškodil dveře.
 
Svým jednáním měl mladík způsobit celkovou škodu téměř 110 tisíc korun.
 
V úterý 21. července byl po provedených šetřeních dvacetiletý muž policisty zadržen.
 
Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.
 
V případě prokázání viny hrozí muži za způsobenou větší škodu trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jakub Kopřiva
24. 7. 2020

vytisknout  e-mailem