Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloděj skončil ve fotbalové bráně

ZLÍNSKO: Za krádež rukavic mu hrozí vězení.  

Promočený, bez boty a vysílený doběhl v pondělí kolem poledne osmadvacetiletý muž ke sportovnímu areálu v Luhačovicích. K tomuto jinak velmi hodnotnému sportovnímu výkonu ho donutily okolnosti, které se odehrávaly již od pondělního rána. Když se brzy ráno pohyboval po obci Rudimov, nedaleko Luhačovic, tak ho zcela jistě vůbec nenapadlo, do jaké situace se později dostane. Muž nejdříve nezvaně navštívil stodolu poblíž rodinného domu v Rudimově a odnesl si z ní sekeru. Když procházel obcí, všimnul si před jedním z domů neuzamčeného vozidla a sebral z něj rukavice. Viděli to však místní obyvatelé, kteří se rozhodli zloděje dopadnout. Ten se dal na útěk. Jak je již uvedeno na začátku zprávy, chytili jej v Luhačovicích, po několika kilometrech běhu ve sněhu. Tam unaveného muže pronásledovatelé zahnali do fotbalové branky a zavolali policii. Při tomto „lovu na škodnou“, jehož se zúčastnilo několik mladých mužů ve věku od 22 let do 34let, ztratil pachatel při přeskakování plotu u nedaleké chaty i jednu botu. Až do Luhačovic pak běžel napůl bosý.
Policisté z Luhačovic muže zajistili a při prohlídce u něj našli i injekční stříkačku, která obsahovala malé množství krystalické látky. Následným rozborem, který provedli zlínští kriminalisté, byla zjištěna přítomnost metamfetaminu. Tímto se stal muž podezřelým ze spáchání přestupku neoprávněného přechovávání malého množství omamné nebo psychotropní látky.
 Ačkoliv pachatel způsobil škodu jen za několik stokorun, je podezřelý z krádeže, za kterou mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. A to z toho důvodu, že byl již za podobný čin potrestán Okresním soudem v Uherském Hradišti podmíněným trestem odnětí svobody.
 

27.ledna 2012, pprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem