Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj si vytipoval neobydlený dům

KLADENSKO – Bral všechno, co zde našel. 

Policisté Obvodního oddělení Stochov prošetřují vloupání do neobydleného rodinného domu mezi obcemi Kamenné Žehrovice a Srby. Neznámý pachatel v době od 15. do 19. května 2019 nejprve překonal dvoumetrové oplocení pozemku, vnikl do garáže, ze které odcizil motorovou pilu, elektrickou pilu, elektro šroubovák, tři akumulátory, křovinořez, elektrickou pistoli na sponky, zahradnické náčiní (sekyry, nůžky…), boty na snowboard, figuríny na nácvik resuscitace, cvičební AED, dvě tašky s resuscitačními maskami, obvazy, gázami, antiseptickými utěrkami speciálními a lékárničkou se speciální výbavou (rukavice, pinzety, nůžky...), chemickou masku s filtrem, speciální protichemické rukavice a další věci.

To mu zřejmě nestačilo, tak pomocí volně uloženého žebříku vnikl oknem, které rozbil do domu, že kterého odcizil kabely a vanové baterie.

Celkem byla škoda vyčíslena na 66.600,- Kč.

Případ je prošetřován jako přečin krádeže a pachateli hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Aby se podařilo zloděje vypátrat a následně zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili v okolí výše uvedené nemovitosti v inkriminovanou dobu podezřelé osoby. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Stochov, nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 873 881. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
20. května 2019

vytisknout  e-mailem