Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloděj si "vypůjčil" dva autobusy

RYCHNOVSKO - Rychnovským policistům neunikl 

Rychnovským policistům se podařilo objasnit 7 případů krádeží vloupáním, ke kterým v regionu došlo v období od 1. října do 17. listopadu tohoto roku.
Kontrolní stanovištěV noci z úterý na středu zadrželi osmačtyřicetiletého muže ze Skuhrova nad Bělou, který byl obviněn z přečinů krádeže, poškození cizí věci, neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Obviněný  se v uvedené době  vloupal do nejrůznějších objektů v Rychnově nad Kněžnou a okolí (Kvasiny, Černíkovice). Ve vytipovaných objektech (sportovní kluby, chatky v zahrádkářských koloniích) se terčem jeho zájmu stávala především finanční hotovost. Během jeho trestné činnosti mu ale neunikly ani další předměty na místě. Kromě alkoholu, cigaret a potravin si z jednotlivých lupů odnesl televizi se setoboxem, dalekohled, svítilnu nebo vzduchovku.

Odcizením věcí obviněný způsobil škodu za více než 7.000 korun. Stejná částka byla vyčíslena i za poškození objektů a jejich vybavení.

Kromě toho si obviněný hned ve dvou případech „vypůjčil“ autobus. Poprvé se vozidlem zn. SOR v noci 21. října vypravil až do hlavního města. Po příjezdu do matičky měst ho ponechal osudu u Masarykova nádraží. Podruhé se na „výlet“ vypravil na státní svátek v noci 17. listopadu. Z Kvasin se rozjel do Orlických hor, kde autobus zn. Karosa zaparkoval za obcí Deštné v Orlických horách.
Autobusy muž řídil i přesto, že má Okresním soudem v Rychnově nad Kněžnou až do roku 2016 vydán zákaz řízení všech motorových vozidel.

Vzhledem k tomu, že obviněný byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech Okresním soudem v Rychnově nad Kněžnou již odsouzen, hrozí mu za uvedené přečiny až tříletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
23. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem