Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj si odnesl z domu samé cennosti

LIBEREC - Peníze a šperky si odnesl z rodinného domu v ulici Na Žižkově během sobotní noci neznámý zloděj. 

šperky.pngŠkodu ve výši 25 tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který během sobotního večera navštívil v době nepřítomnosti majitelů rodinný dům v Liberci, ulici Na Žižkově. Majitelé se vydali v sobotu 2. února 2019 ve večerních hodinách za zábavou, kdy svůj dům řádně uzamkli. Domů se vrátili kolem druhé hodiny ranní. Na první pohled nebylo zřejmé, že by v domě byla nějaká cizí návštěva. Avšak po chvíli zjistili, že majitelce chybí v kabelce, kterou si ponechala doma, finanční hotovost. Peníze chyběly i na místě, kam si je běžně ukládají. Kromě peněz zmizely i některé šperky.


Pachatel si odnesl tři zlaté prsteny, jeden byl slabší se třemi drobnými bílými kamínky, druhý byl širší, se žluto - červeným zdobením a ornamentem a třetí slabší, jednoduchý bez zdobení. Kromě toho chyběly v bytě i zlaté náušnice ve tvaru srdce s červeným kamínkem a platinové hodinky. 

Případem se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec - Vesec, kteří již zahájili šetření k přečinu "krádeže" a "porušování domovní svobody", za které v případě dopadení hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody. 

V tuto chvíli se policisté obracejí s žádostí o spolupráci na veřejnost. Pokud někdo poznává šperky na obrázku (viz. dokument pod článkem) a ví, kde se nacházejí, ať prosím kontaktuje policisty na bezplatné tísňové lince 158  nebo přímo na obvodním oddělení Liberec - Vesec. 


4. 2. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem