Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloděj se zaměřuje na obecní úřady

Tentokrát si vybral obecní úřad v Lejšovce  

Vloupání do úřadu v obci LejšovkaVloupání do úřadu v obci Lejšovka


Na Královéhradecku řádí od září letošního roku (2009) zloděj soustřeďující svou pozornost na obecní úřady na Třebechovicku. Do současné doby vykradl již tři obecní úřady. Jednalo se o úřad v Lejšovce, Divci i Jeníkovicích a způsobil téměř devětaosmdesátitisícovou škodu.

Poslední případ na policii oznámil v úterý 17. listopadu 2009 v podvečerních hodinách starosta obce. Do budovy Obecního úřadu v Lejšovce na Třebechovicku se pokusil vloupat zatím neznámý zloděj v noci z pondělí (16. listopadu) na úterý (17. listopadu 2009). Pachatel nejprve u vchodových dveří vylištoval okno a potom rozbil cihlou sklo v okně vedoucího do místnosti. Dovnitř se však nedostal. Nepoškozené sklo ze dveří nechal zloděj položené poblíž objektu. Starosta opravu na poškozené budově odhadl na 2.500 korun.
Případ šetří policisté pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže ve stádiu pokusu. Zloději v případě dopadení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.

Zloději také neodolal obecní úřad v Divci. Tam se vloupal v období od 26. do 29. října 2009. Po překonání vchodových dveří se dostal dovnitř. Z kanceláře si odnesl počítač s vybavením, mobilní telefon a platební kartu. Zloděj za sebou zanechal škodu za téměř 39 tisíc korun.
Neznámý pachatel se svým jednáním dopustil trestného krádeže a trestného činu neoprávněné držení platební karty, kde trestní zákon stanoví trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta nebo peněžitý trest.

Související dokument: Vykradl obecní úřad v Jeníkovicích

nprap. Anna Pešavová - 19. listopadu 2009
foto Policie ČR

Odkazy do noveho okna

Vloupání do Obecního úřadu v Lejšovce

Vloupání do Obecního úřadu v Lejšovce 

Detailní náhled

Vloupání do úřadu v obci Lejšovka

Vloupání do úřadu v obci Lejšovka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem