Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj se zaměřil zejména na zubní kartáčky a fixační krémy na zubní náhrady

KOLÍNSKO – Stejné zboží kradl na Kolínsku a Kladensku. 

Osmadvacetiletý muž z Ostravska se vydal na výlet do středních Čech, konkrétně do Kolína a Kladna, kde v obou městech zamířil do prodejen, odkud odcizil několik kusů zubních kartáčků a fixačních krémů na zubní náhradu. Svým jednáním tak způsobil celkovou škodu ve výši přesahující 30 tisíc korun.

Kolínští policisté tomuto muži sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže, kterého se dopustil v Kolíně ve dvou případech tím, že 23. listopadu v 18 hodin vešel do prodejny v ulici Seifertova, kde odcizil 22 kusů fixačních krémů, 10 kartáčků na zuby a dvě láhve tvrdého alkoholu. Za necelou hodinu zamířil do další prodejny v ulici Polepská, kde se zaměřil na stejné zboží. Odcizil odtud 45 kartáčků na zuby a 3 láhve tvrdého alkoholu. Na Kolínsku způsobil celkovou škodu ve výši téměř 15 tisíc korun.

Obdobně tomu tak bylo i na Kladensku. Zde ten stejný muž taktéž vešel do prodejny, a to v ulici Arménská v Kladně-Kročehlavech, odkud 22. listopadu, v době od 18:50 do 19:00 hodin, odcizil 80 kartáčků na zuby, 46 kusů fixačních krémů na zubní náhradu a 22 zubních past. Za další tři dny, tj. 25. listopadu, v době od 18:30 do 18:45 hodin, se do prodejny vrátil a odcizil 3 láhve tvrdého alkoholu v hodnotě za téměř 2500 korun a 17 zubních past. Toto zboží ale nehodlal zaplatit, proto vše ukryl do batohu a prošel pokladní zónou bez zaplacení. Tam ho zastavila ostraha a následně poté přivolala policii, která si muže převzala do svých rukou. V Kladně svým jednáním způsobil škodu přesahující 15 tisíc korun.

Za trestný čin krádež hrozí 28letému muži až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
30. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem