Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zloděj se zaměřil na kostel

Bruntál- za 3. a 4.5.2010- Za noc byla dvakrát přistižena, řádil na parkovišti a další  

 
Odnesl si pneumatiky i s disky
Rýmařovští policisté v těchto dnech šetří případ vloupání do rekonstruované budovy autobazaru v Rýmařově. V průběhu víkendu od 1.5.2010 do ranních hodin dne 3.5.2010 dosud neznámý pachatel vnikl do areálu a přes sklepní okno se dostal do objektu. Zde pachatel vypáčil dveře vedoucí do skladu pneumatik. Následně vše prohledal a z autobazaru si odnesl dosud neupřesněné množství pneumatik a hliníkových disků. Majitel firmy předběžně vyčíslil škodu okolo 25 tisíc Kč.
 
Zloděj se zaměřil na kostel – objasnění případu
O tom, že pozornosti pachatelů trestné činnosti neunikne ani objekt kostela svědčí i případ z Krnova.
V době od 22.4.2010 do 23.4.2010 v Krnově na nám. Osvobození vnikl pachatel po rozbití skleněné výplně a vytrhnutí okrasných mříží na bočních dveřích do prostoru místního kostela. Zde vypáčil dřevěnou pokladničku upevněnou na lavici, z které odcizil peněžní hotovost okolo 500 Kč. Následně také odmontoval z další dřevěné lavice kovovou příruční pokladničku, ve které byla rovněž hotovost okolo 500 Kč. Dále vypáčil pozlacená dvířka na hlavním oltáři, přičemž došlo k poškození těchto dvířek. Tímto jednáním způsobil škodu okolo 10 tisíc Kč. Pachatelově pozornosti neunikly ani dvě tzv. bursičky, které odcizil. Jedná se o přenosné kovové pozlacené schránky. Na starší šatní skříni se pokusil vytrhnout uzamčené dveře, přičemž ulomil širokou dřevěnou lištu dvířek. Svým jednáním tak pachatel způsobil škodu poškozením zařízení kostela okolo 11 tisíc Kč a škodu ve výši okolo 2 500 Kč odcizením věcí.
Na základě šetření byl policisty OOP ČR Krnov a policisty SKPV Krnov v souvislosti s tímto případem zjištěn podezřelý 34letý muž z Krnovska, kterému bylo dne 3. 5. 2010 sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškozování cizí věci. Podezřelý se v plném rozsahu doznal a odcizené věci byly následně u něj nalezeny a zajištěny. 
 
 
Řádil na parkovišti
V době od 26.4.2010 do 27.4.2010 v Bruntále na ulici Jaselské zjistil majitel vozidla Škoda Octavia, že v době kdy měl své vozidlo zaparkované na parkovišti mu ho dosud neznámý pachatel poškodil a to tak , že poškrábal lak na přední kapotě motoru třemi příčnými vrypy o délce 15cm. Dále pak poškrábal lak na pravé straně vozidla po celé délce a poškodil přední blatník, přední a zadní dveře a zadní blatník. Jako tečku za svým jednáním pachatel v blízkosti víka nádrže promáčkl karoserii vozidla a poškodil lak zadních pátých dveřích. Majiteli tak vznikla na poškozeném vozidle předběžně vyčíslená škoda ve výši okolo 45 tisíc Kč.
 
Neoprávněně si přisvojil vozidlo
V době od 23.4.2010 do 4.5.2010 na parkovišti na ulici Sladovnická v Bruntále si dosud neznámý pachatel vyhlédl vozidlo Škoda Favorit. Vnikl do vozidla a z místa odjel neznámo kam. V uvedené době mělo vozidlo v nádrži okolo 20 l benzínu. Po daném vozidlu bylo vyhlášeno pátrání.
 
 
 
Za jeden večer byla dvakrát přistižena  
Dne 4.5.2010 bylo 20leté dívce z Opavy sděleno podezření z přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se měla dopustit tím, že ve dvou případech v průběhu noci 2.5. 2010 jako řidička řídila vozidlo pod vlivem alkoholu. Poprvé byla kontrolována a zastavena policejní hlídkou OOP Horní Benešov 2.5.2010 krátce po půlnoci, když projížděla s vozidlem Ford Mondeo Horním Benešovem po ulici Strmé. Řidička byla vyzvána k předložení dokladů, kdy předložila pouze občanský průkaz a OTP. Při následně provedené dechové zkoušce byla u mladé řidičky naměřena hodnota 1,59 promile alkoholu. Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že řidička je držitelkou platného řidičského průkazu, ale tento na místě nepředložila. Další jízda jí byla zakázána.
Následně byla ještě tentýž večer, tentokrát okolo 02,30 hodin opět zastavena policejní hlídkou v obci Horní Benešov a to na ulici Sosnovské, ve směru na Lesní domky, kdy řídila vozidlo Ford Mondeo. I nyní předložila jen občanský průkaz a OTP. Při provedené kontrole byl z dechu řidičky cítit alkohol a následně byla provedena zkouška, která tentokrát vykázala hodnotu 1,49 promile alkoholu. Přes zákonné výzvy policistů řidička odmítala vystoupit z vozidla. Aby opilá řidička opustila své vozidlo muselo být použito donucovacích prostředků - hmatů a chvatů. Podezřelá byla následně vytažena ven z vozidla. Ke zranění osob nedošlo.
 
 
 
                                                           
 
PREVENTIVNĚ BEZPEČNOSTNÍ AKCE MLÁDEŽ - KRNOV
V dopoledních hodinách dne 4.5.2010 byla ve služebním obvodě OO PČR Krnov provedena preventivně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na záškoláctví a podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18ti let. Během akce byly kontrolovány provozovny, restaurace, objekt nádraží, obchodní centra, kluby a herny. Při kontrolách nebylo zjištěno požívání alkoholických nápojů ani jiných návykových látek mládeží. Během opatření byly zjištěny 3 osoby mladší 18 let, které se v době vyučování pohybovaly mimo školní zařízení. Dalším šetřením ve školách, zdravotnických zařízeních a u zákonných zástupců bude následně ověřeno, zda absence těchto žáků ve škole byla oprávněná.
 
 
 
 komisař por. Ing. Křištofová Ivana
   
 pisbr@mvcr.cz
 
 
 

vytisknout  e-mailem