Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj putoval rovnou do výkonu trestu

MALDOBOLESLAVSKO - Kradl v prodejnách s potravinami. 

Policisté z Obvodního oddělení v Mladé Boleslavi 29. ledna 2024 vyjížděli k oznámené krádeži v supermarketu v ulici Jičínská. Jednatřicetiletý muž z regálu odcizil batoh a do něj si postupně přidal 40 tabulek čokolády. Aniž by zboží zaplatil, prošel přes pokladní zónu, kde ho ale zadržela ostraha prodejny. Policisté muže převezli na policejní služebnu, kde mu sdělili podezření z přečinu krádeže. Muž byl v minulosti opakovaně odsouzen za majetkovou trestnou činnost.

Jen o dva dny později ale muž kradl znovu, tentokrát v supermarketu v Havlíčkově ulici v Mladé Boleslavi. Odsud odešel opět bez zaplacení. Tentokrát si místo cukrovinek přivlastnil mleté maso, kávu, deodoranty a sprchový gel. 
Mladoboleslavští policisté muže zadrželi, sdělili mu podezření ze spáchání přečinu krádeže a celou věc zpracovali ve zkráceném přípravném řízení. Podezřelý do 48 hodin stanul před soudem, kde padl i trest. Jednatřicetiletý muž byl odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Mladé Boleslavi k trestu odnětí svobody na dobu trvání 6 měsíců. Do výkonu trestu byl převezen okamžitě po vynesení rozsudku.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
7. února 2024

vytisknout  e-mailem