Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj propanbutanových láhví byl dopaden

KOLÍNSKO – Krádežemi způsobil škodu v řádu několika set tisíc korun. 

Kolínským kriminalistům se podařilo důsledným a aktivním šetřením dopadnout a následně obvinit 41letého muže, který během dvou měsíců odcizil propanbutanové láhve na území Středočeského kraje, ale také v Praze. Kromě něj kriminalisté obvinili i dalšího muže, který dělal zloději ve dvou případech řidiče.

Jedenačtyřicetiletý muž se krádeží celkem 167 propanbutanových láhví dopustil v 15 případech. Ty kradl především ve Středočeském kraji, zejména na Kolínsku, Nymbursku, Praze venkov-východ a Praze venkov-západ, ale také na území hl. města Prahy.

U všech skutků byl způsob krádeže stejný. Nejprve přestřihl visací zámky, kterými byly klece zajištěny a poté z nich odnesl propanbutanové láhve do auta a odjel. Dvakrát ho na místo dopravil 42letý známý, který se tímto taktéž dopustil trestné činnosti.

Po veškerém vyhodnocování skutků a jejich prověřování vyšetřovatelka kriminální policie zahájila proti dvěma mužům trestní stíhání. Jednačtyřicetiletého muže obvinila ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Druhého muže, který ho dovezl na místo krádeže, obvinila z přečinu krádeže ve formě pomoci. Za to mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

 
por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
30. května 2023

vytisknout  e-mailem