Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj přistižen přímo v chatě

LIBEREC - Věci odnést nestihl 

V pátek 2. prosince v nočních hodinách prováděli policisté Obvodního oddělení Český Dub velmi potřebnou hlídkovou činnost na teritoriu obce Proseč pod Ještědem.

Hodiny ukazovaly 40 minut po půlnoci, když u jedné z rekreačních chat spatřili, že má vytlačené okno a před chatou je zaparkováno motorové vozidlo značky Opel Movano. Rozhodli se situaci prověřit. Záhy se ukázalo, že to bylo správné rozhodnutí, protože uvnitř chaty se nacházeli dva muži, kteří očividně nebyli majiteli chaty. Mladší z pachatelů stihl při spatření policejní hlídky z místa činu utéci. Muži vnitřek chaty prohledali a k odnesení do vozidla si připravili cenné věci, jako je LCD televizor, mikrovlnnou troubu, anténu se zesilovačem, radiobudík, hodiny, rádio s CD přehrávačem, rychlovarnou konvici a další věci.

34-letý muž z Liberce byl policisty odvezen na policejní služebnu, kde mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ,,krádeže“ a ,,porušování domovní svobody“ a po 30-letém muži z Českého Dubu se dále pátralo.

V pondělí 5. prosince se mladší hledaný muž sám policistům přihlásil. I jemu bylo sděleno podezření ze stejných činů a po provedení potřebných úkonů byl i on propuštěn a je dále vyšetřován na svobodě.

por.Mgr.Ludmila Knopová
6. prosince 2011
tel. 724 179 464
email:tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem