Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj ohrozil bezpečnost tří železničních přejezdů

ČESKOLIPSKO - Intenzivně po něm pátráme. 

V pondělí dopoledne jsme na tísňovou linku 158 přijali oznámení pracovníka Správy železniční dopravní cesty se sídlem v České Lípě o tom, že se neznámý zloděj u železniční trati v obci Lvová vloupal do zařízení kolejového obvodu, ve kterém se nachází transformátor a odcizil z něj měděné dráty. Tím ho vyřadil z provozu a znemožnil dispečinku bezpečnostní kontrolu nad třemi železničními přejezdy v regionu.2

Případ si pro jeho závažnost na místě převzala služba kriminální policie a vyšetřování českolipského územního odboru Policie ČR, která nyní po pachateli intenzivně pátrá. Ten se svým jednáním dopustil nejenom přečinu krádeže, ale současně také zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, a proto mu v případě dopadení hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.

Pokud jste si v blízkosti železniční trati v obci Lvová čehokoliv podezřelého všimli z neděle 7. srpna na pondělí 8. srpna, volejte naši bezplatnou linku 158. Stejnou linku by měli kontaktovat i pracovníci výkupen barevných kovů, pokud jim někdo větší množství měděných drátů nabídl a nebo teprve nabídne k odkupu. 

12. 8. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem