Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj odcizil elektro kolo s příslušenstvím

KLADENSKO – Pomozte při dopadení pachatele a nalezení odcizeného elektro kola. 

Policisté upozorňují občany,  aby si i na svých pozemcích zabezpečili před krádeží svůj majetek, jako jsou například jízdní kola a koloběžky, zahradní nábytek, elektronika, zahradní náčiní, grily a jiné věci, a to i přestože je mají v prostorách za oplocením u svých rodinných domů na svém území. Tyto věci je třeba mít v kůlně, v garáži nebo pod přístřeškem  pod uzamčením nebo upevněné, neboť drzost pachatelů nezná mezí a je nevyzpytatelná. Jedině preventivním zabezpečením může každý  předejít krádežím a ochránit si svůj majetek před nenechavci, kteří  odcizením věcí získávají nezákonně finanční prostředky. 

Občané, neopomínejte si na svých pozemních zabezpečit i svá vozidla a ani zde v nich neponechávejte žádné doklady, finanční hotovosti a cennosti.

Policisté obvodního oddělení Stochov nyní pátrají po pachateli, který se v době od 20.00 hodin dne 15. dubna 2020 do 08.00 hodin následujícího dne vloupal na pozemek v obci Tuchlovice na Kladensku.

Dosud neznámý pachatel nejprve překonal betonový plot o výšce necelé dva metry a poté neoprávněně vnikl na pozemek u rodinného domu v ulici Nádražní v Tuchlovicích. Zloděj se následně zmocnil zde volně postaveného elektro kola značky Cross v hodnotě 28 000,-Kč. Dále byla odcizena k tomuto kolu nabíječka a taktéž nabíječka k druhému elektro kolu značky Leader fox. Svým jednáním pachatel způsobil majiteli škodu, která byla předběžně vyčíslena na částku 30 000,-Kč.

Policisté případ prošetřují jako podezření z trestného čin krádeže a vzhledem k tomu, že se pachatel tohoto skutku dopustil v době nouzového stavu hrozí mu za tento trestný čin maximální trest odnětí svobody ve výši 8 let.

Aby se podařilo pachatele dopadnout, přivítali by policisté informace od případných svědků této události,  kteří v inkriminovaném čase mohli spatřit podezřelou osobu pohybující se poblíž rodinného domu v Nádražní ulici v Tuchlovicích.  Poznatky, které by vedly k odhalení totožnosti pachatele, který elektro kolo s příslušenstvím odcizil sdělte na bezplatnou linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
17. dubna 2020

vytisknout  e-mailem