Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloděj nářadí skončil ve vazbě

RYCHNOVSKO - Policisté zajistili 670 předmětů za statisíce korun ze sérií vloupání 

Rychnovští kriminalisté objasnili sérii vloupání do dodávkových vozidel a krádeží nářadí.
Od srpna tohoto roku do 12. listopadu 2012 se třiatřicetiletý muž z Ústeckoorlicka vloupal nejméně do 27 uzamčených dodávkových automobilů,   v nichž měli majitelé uloženo nejčastěji stavební nářadí. Ukradené předměty poté muž převážel osobním automobilem a předával dalšímu muži, který je prodával v zastavárnách na Ústeckoorlicku a Šumpersku. Během čtyř měsíců muž takto poškodil několik desítek lidí z okresů Rychnov nad Kněžnou, Pardubice, Hradec Králové, Svitavy a Ústí nad Orlicí.

V pondělí v odpoledních hodinách policisté díky zásahové jednotce zadrželi oba podezřelé muže. Souběžně kriminalisté provedli několik domovních prohlídek, jiných prostor a pozemků (provozovny bazarů a zastaváren) a prohlídek motorových vozidel jak na území Pardubického, tak Olomouckého kraje. Při nich zajistili  670 předmětů (vrtačky, brusky, bourací kladiva, elektrické a motorové pily, křovinořezy, elektrocentrály, vibrační pěchy, sady nářadí, mobilní telefony, osobní doklady a další věci). 
Zajištěné věciTrestnou činností muž způsobil na odcizených věcech škodu, která do současné doby byla vyčíslena na částku přesahující milion korunŠkoda na poškozených vozidlech přesáhla 90.000 korun.

V úterý 13. listopadu si muž vyslechl obvinění ze zločinu krádeže a přečinu poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu hrozí až osm let nepodmíněně.
Druhého čtyřiatřicetiletého muže také z Ústeckoorlicka policisté obvinili ze zločinu podílnictví, za který mu hrozí až šest let za mřížemi.

V úterý policisté podali podnět k návrhu na uvalení vazby státnímu zástupci.
Ve středu krátce po 14. hodině rozhodl Okresní soud v Rychnově nad Kněžnou u prvního z mužů o uvalení vazby.

por. Mgr. Alena Kacálková
14. listopadu 2012 v 15:15

Odkazy do noveho okna

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem