Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zloděj na místě zanechal „vizitku“

BRNO: Nejméně šest vloupaček do aut má na svědomí dvaatřicetiletý recidivista 

Kriminalisté z Komárova dopadli zloděje, který má na svědomí nejméně šest případů vloupání do osobních vozidel v rámci Brna. Dvaatřicetiletý muž se uvedené trestné činnosti věnoval poslední dva měsíce. Jednoduše si vyhlédl auto, rozbil okénko a z vozidla vzal vše, o čem se domníval, že bude moci zpeněžit, nejčastěji se jednalo o elektroniku.
 
 Asi nejhodnotnější úlovek měl v březnu v ulici Skořepka, kde se vloupal do zaparkovaného Fiatu a odnesl si autorádio, navigaci, příklepovou vrtačku, laser a rozbrušovačku. Majiteli tak způsobil škodu bezmála třicet tisíc korun. Obdobným způsobem a ve stejný den se vloupal do vozidla v ulici Čechyňské, ale neodcizil nic. Celkem svým jednáním způsobil majitelům hmotnou škodu pětatřicet tisíc korun a samozřejmě také řadu nepříjemností s opravami vozidel.
 
Zloděj si nepočínal zrovna obezřetně a kriminalistům při vyšetřování jednotlivých případů pomohlo množství stop, které podezřelý na místě zanechal. Při rozbíjení okének se mnohdy poranil, a tak technik na místě zajistil, kromě daktyloskopických otisků, také stopy krve. Za trestné činy krádež a poškození cizí věci může recidivista tentokrát strávit ve vězení až tři roky.
 
Zvukový záznam:autař0905.mp3
 
por. Andrea Straková, 9. května 2013
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem