Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloděj na kradeném kole policistům neujel

VSETÍNSKO: Po návratu z vězení napáchal majitelům škodu přes 30 000 korun.  

Dvacetiletý mladík z Rožnova p. R. se v únoru vrátil z vězení a od března už zase krade. Má na svědomí krádeže v obchodech, dále zcizil dvě kola, koloběžku a nepohrdl ani dětským odrážedlem. Včera ráno však jeho šňůra krádeží skončila. Rožnovští policisté mladého zloděje ujíždějícího na kradeném kole zadrželi a odvezli do policejní cely. 
 
V pondělí o půl sedmé ráno zavolal na linku 158 třiačtyřicetiletý muž z Vigantic, že mu někdo ukradl od prodejny potravin ve Viganticích jízdní kolo. Policisté z rožnovského obvodního oddělení při cestě do Vigantic potkali mladíka jedoucího na kole, který na bicyklu vezl sud od piva a plastovou přepravku. Když tento mladík uviděl vozidlo policie, sud i přepravku zahodil a začal na kole ujíždět. Asi po 200 metrech sjel s kolem na louku, kam už kolegové s vozidlem nemohli, proto policista vystoupil z auta a za cyklistou na kradeném kole běžel. Asi po 100 metrech zloděje dostihl a zadržel. Mladého zloděje policista hned poznal, jedná se o recidivistu, který ač tak mladý, byl za krádeže už několikrát trestán. Zatímco hoch seděl v policejní cele, policisté shromažďovali důkazy a podklady k dalším skutkům, které má mladík na svědomí.
 
Teritoriem mladého zloděje byl Rožnov p. R., kromě poslední krádeže kola a přepravek se sudem ve Viganticích. Po návratu z vězení, kdy neměl mladík žádný příjem, začal krást v obchodech. Ve jmenovaném městě ukradl v polovině března v prodejně drogerie 5 pánských toaletních vod za necelých 1 200 korun, které prodal náhodným osobám a peníze utratil. O pár dnů později zavítal do prodejny textilu, kde si v kabince oblekl nové kalhoty a mikinu, a odešel, přičemž svoje staré věci nechal v obchodě. Dále ukradl v Rožnově p. R. dvě jízdní kola, koloběžku a dětské odrážedlo, které ukradl ze zahrady rodinného domku. K odrážedlu přibral na zahradě i 12 lahví vína. Na jednom z kol, které ukradl na autobusovém nádraží, byla i taška a v ní peněženka s platební kartou, doklady a mobilním telefonem. U karty byl napsaný i PIN kód, prostřednictvím kterého se mladík pokoušel vybrat peníze. Měl však smůlu, protože na účtu žádné nebyly. Druhé kolo ukradl od základní školy a koloběžku od domu.
 
Včera večer mu policejní komisař sdělili obvinění z tr. činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Mladík je stíhán na svobodě. Majitelům napáchal škodu přesahující 30 000 korun.    
 
 
20. května 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem