Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zloděj luxusu, nebo luxusní zloděj?

Stylem ala hadí muž odcizil příruční zavazadlo nic netušící turistce. Ta ve vteřině přišla o šperky za několik stovek tisíc korun. 

Celá událost se odehrála ve vestibulu jednoho z luxusních hotelů v centru metropole osmadvacátého října. Do toho přišel nedlouho po osmnácté hodině neznámý muž, který byl slušivě oblečen a choval se jako běžný klient.

Po příchodu se posadí do sedačky a cosi ukusuje. Při tom nenápadně sleduje okolí, když mu do oka padne distingovaně vyhlížející dáma, respektive její příruční zavazadla, která má tato žena položená na zemi vedle křesla.

Muž ještě chvilku vyčkává, aby se zanedlouho přesunul za policovou stěnu, kterou má poškozená za zády. Tam si muž odloží svůj kabát a zavazadlo na zem a sám si v jednu chvíli doslova lehne, aby se co nejvíce přiblížil vyhlédnuté „kořisti“. Při tom si počíná jako hadí muž, neb se posléze velice ohebně protáhne mezi policemi, aniž by o ně více méně zavadil.

Napoprvé si vyhlédnutou kabelku jen o malinko přisune blíže, při druhém pokusu už se jí zmocní definitivně. A jakmile kabelku schvátí, schová jí pod své věci a z hotelu odchází.

Třiasedmdesátiletá anglicky hovořící žena tak ve vteřině přišla jednak o kabelku, ale hlavně o šperky za víc jak tři sta tisíc korun a platební karty.

Ze záběrů bezpečnostní kamery je zřejmé, že si dotyčný počíná velice sebevědomě, až suverénně. Můžeme se proto jednoduše domnívat, že se v tomto, nebo takovém prostředí nepohybuje poprvé.

Případ prošetřují policisté z místního oddělení Benediktská, kteří vás tímto prosí o pomoc při pátrání. Pokud byste kdokoliv poznal muže zachyceného na záběrech bezpečnostních kamer, předejte nám informace k jeho identitě a místu pobytu prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 26. 11. 2016

vytisknout  e-mailem