Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloděj kradl v kempu

Český Krumlov – Vodáci přišli o plastové lodní barely. 

Krádeže v kempech nejsou v těchto měsících žádnou výjimkou. Policisté stále připomínají, aby si lidé na dovolenou nebrali příliš cenností a hlavně, aby své věci neponechávali bez dohledu. O tom, že zloděj využije každé příležitosti, se přesvědčili tři vodáci ve vodáckém kempu v Českém Krumlově.

V době od půlnoci do ranních hodin dne 28. srpna 2018 v uvedeném  kempu odcizil dosud neznámý zloděj tři volně odložené plastové lodní barely, ve kterých měli poškození peněženky s finanční hotovostí, platební karty, osobní doklady, oblečení a potraviny. Krádeží způsobil celkovou škodu ve výši přesahující 8 tisíc korun.

Škoda však mohla být několikanásobně vyšší, protože se ten samý den pokusil nejméně v deseti případech použít kartu k výběru peněz nebo k zaplacení zboží, což mu naštěstí nevyšlo.

Českokrumlovští policisté případ zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli i odcizených věcech intenzivně pátrají.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz

30. srpna 2018

vytisknout  e-mailem