Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloděj "kolař" rekordmanem

České Budějovice - Kriminalisté dopadli zloděje, který má na svědomí většinu krádeží kol v jihočeské metropoli, za půl roku jich sám ukradl 55.  

Neuvěřitelně podrobná a důsledná práce přinesla ovoce kriminalistům z Českých Budějovic. Zaměřili se na množící se krádeže jízdních kol ze všech možných míst krajského města. Jaké bylo jejich překvapení, když místo skupiny zlodějů, kterou podle počtu odcizených kol čekali, zadrželi a obvinili jediného, a to osmadvacetiletého muže z Budějovic. Kriminalistům doznal rekordní počet odcizených kol.


Za šest měsíců loňského roku ukradl v metropoli pětapadesát jízdních kol. Pouze ve dvou případech měl společníka. Jak kriminalisté zachytili na fotografiích, pachatel, který není mužům zákona neznámý, si všechna místa pamatoval a kriminalistům na jednotlivých místech předvedl, jak se kterého kola zmocnil. Krádežemi tak způsobil škodu ve výši bezmála půl milionu korun.


"Kolař" na místě činu I.
Že se neštítí ničeho, dokázal i tím, že okradl vlastní matku. Té ukradl kolem 26 000 korun, pravděpodobně v té době, co nacházel jen řádně uzamčená a zajištěná kola. Kola ve městě jsou nyní snad na chvíli v bezpečí, „kolař“ je ve vazební věznici. V záznamech policie se pravděpodobně se svým skóre 1 : 55 dostal na první místo.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

21. února 2014

 

Odkazy do noveho okna

"Kolař" na místě činu I.

"Kolař" na místě činu I. 

Detailní náhled

"Kolař" na místě činu II.

"Kolař" na místě činu II. 

Detailní náhled

"Kolař" na místě činu III.

"Kolař" na místě činu III. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem