Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj jezdil v ulicích města v ukradeném automobilu

KLADENSKO – Pomozte policistům zjistiti jeho identitu. 

V sobotu 27. července 2019 přijali policisté Obvodního oddělení Kladno – město oznámení, že v Kladně v ulici Váňova bylo odcizeno osobní vozidlo Fiat Panda, které patří k pizzerii, má na sobě reklamní polepy restaurace a slouží k rozvoru jídla.

Ke krádeži došlo v době od 26.07.2019 23:30 hodin do 27.07.2019 09:00 hodin a zloději ulehčila práci skutečnost, že klíč od zapalování je běžně ponecháván v zapalování a vozidlo není nijak zabezpečeno.

Policisté ihned po přijetí oznámení vyhlásili po odcizeném automobilu celostátní pátrání. V odpoledních hodinách byli ze strany oznamovatele kontaktováni s poznatkem, že odcizený automobil našel náhodný svědek a kamarád poškozeného, odstavený v Kladně Dubí v ulici Otakara Odstrčila. Vozidlo nebylo nijak poškozeno a bylo řádně uzamčeno. Klíč od vozidla se nikde nenacházel. Majitel vozidlo odemkl náhradním klíčem a pro ohledání kriminalistickým technikem mu bylo vráceno.

Tímto však anabáze odcizeného a znovu nalezeného automobilu nekončí.

Dva dny poté, tj. 29. července 2019 v časných ranních hodinách bylo vozidlo zcizeno znovu. Tentokrát si pro něj pachatel přišel do ulice Ctiborova v Kladně. Pravděpodobně si odemkl klíčky, které měl stále u sebe a se služebním vozidlem pizzerie odjel neznámo kam.

A celá situace se opakovala. Bylo vyhlášeno celostátní pátrání po vozidle a následně kontaktoval operačního důstojníka na tísňovou linku 158 náhodný svědek, že ho v lesíku poblíž fotbalového hřiště v Kladně Dubí zaujal odstavený automobil Fiat Panda.

Policisté, kteří se na místo dostavili, zjistili, že se jedná o odcizené vozidlo, které opět předali nejprve do rukou kriminalistického technika a následně zajistili. Po provedení všech úkonů bylo opět vráceno majiteli.

Oba případy jsou nyní prošetřovány jako přečiny krádeže a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Aby se podařilo pachatele, zjistit a následně dopadnout, přivítali by policisté informace od případných svědků této události.

Jakékoli indicie, které by vedly k odhalení totožnosti výše zmiňovaného zloděje, respektive, viděl –li někdo z náhodných svědků ve výše uvedeném vozidle v době, kdy bylo vozidlo vedeno v pátrání řidiče a mohl by sdělit policistům informace k jeho identitě je možné toto sdělit osobně na Obvodní oddělení Kladno - město, nám. Edvarda Beneše, nebo vyšetřovatele případu kontaktovat telefonicky na čísle 974 873 500. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
1. srpna 2019

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem