Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj je za mřížemi

DĚČÍNSKO - Muž vykrádal rodinné domy, soudce ho poslal do vazby a další zprávy. 

Zloděj je za mřížemi

     Policisté zadrželi muže, který se v uplynulých dvou měsících dopouštěl na Rumbursku a Šluknovsku majetkové trestné činnosti. Devětadvacetiletý muž je podezřelý, že začátkem září ve Šluknově vnikl na neoplocenou zahradu, odkud vlezl přes otevřené okno v přízemí do rodinného domu, odkud odcizil mobil a peníze, dva týdny nato se opět ve Šluknově vloupal do restaurace, odkud si odnesl peněženku a mobilní telefon. 

     Kriminalisté muže dále viní, že se v Rumburku vloupal do rodinného domu, odkud odcizil finanční hotovost, tablet, notebook, elektronickou cigaretu, přímočarou pilu, výrobník sody a robotický vysavač, uvnitř se ještě stačil občerstvit zmrzlinou z lednice.

     Začátkem listopadu se vloupal do dalšího domu, který prohledal, než ale stačil něco odcizit, vyrušila ho majitelka. O několik dnů později vnikl v Rumburku do další nemovitosti, kde ukradl mobilní telefon.  Přibližně ve stejné době se vloupal do archivu v knihovně, nenašel ale nic, co by podle něj stálo za ukradení. Minulý týden vnikl do rodinného domu v Rumburku a to s pomocí klíčů, které majitelé nechali v zámku, následně vstoupil do několika pokojů, v obýváku pak narazil na majitele a z místa činu utekl s prázdnou.

     Celkem způsobil škodu téměř sto deset tisíc korun, vyšetřovatel muže obvinil z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, kvůli důvodné obavě, že by na svobodě v páchání trestné činnosti pokračoval, byl podán podnět k jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval. Pokud bude uznán vinným, mohl by strávit za mřížemi až pět let.

Vykradené auto

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Děčíně vloupal do zaparkovaného auta. Odnesl si elektrickou koloběžku v hodnotě 14 tisíc korun, další dva tisíce bude stát oprava poškozeného vozidla. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, zloději hrozí v případě dopadení až dva roky za mřížemi.

Krádež nářadí

     Škodu téměř devět tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který se v Děčíně vloupal do skladového kontejneru, ze kterého odcizil motorovou pilu a nivelační přístroj. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

Vandal poškodil auta i fasádu

     Až rok by mohl strávit za mřížemi neznámý vandal, který v Děčíně posprejoval několik aut. Pachatel nastříkal na šest zaparkovaných stříbrný sprej, a aby toho nebylo málo, stejným způsobem poškodil i fasádu činžovního domu. Celková škoda byla vyčíslena na bezmála čtyřicet tisíc korun, po vandalovi nyní pátrají policisté.

16. listopadu 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem