Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj elektro kol dopaden

MOST - Mostečan odcizil čtyři drahá kola; skončil ve vazbě; V noci se dobýval do obchoďáku, nic si nepamatoval. 

V noci se dobýval do obchodu, ráno si nic nepamatoval
Mostečtí policisté spolu s hlídkou strážníků zadrželi muže, který se pokoušel dostat v noci do obchodního domu. Ten se krátce po 01. hodině pokoušel dostat dovnitř centra, když za použití násilí překonal část dveří a následně se dostal do vnitřního prostoru, kde se pokusil překonat i dveře druhé. To se mu však nepodařilo a s nepořízenou z místa odešel. Krátce na to policie získala informaci o jednání muže, a protože se na místě již nenacházel, začala po něm pátrat. Během několika minut byl podezřelý nalezen, zadržen a umístěn v policejní cele. Ráno se podezřelý velice divil, kde se probudil. Na nic si prý nepamatoval, údajně tu noc slavil a popíjel alkohol. Měl v dechu 1,5 promile alkoholu. Vyšetřovatel 27letého Mostečana obvinil z přečinu poškození cizí věci. Svým jednáním měl společnosti zanechat škodu ve výši 34 tisíc korun.

Kradl drahá elektro kola, na obličeji měl latexovou masku
Čtyři drahá kola měl dle policie odcizit 39letý muž z Mostu. Během jednoho měsíce navštívil ve čtyřech případech tři prodejny. Ve večerních hodinách se měl Mostečan vloupat do objektů, kde násilím překonával vstupní dveře. Následně měl odvést čtyři elektro kola v celkové hodnotě 350 tisíc korun a další škodu za 140 tisíc korun způsobil poškozením dveří. Na lup byl vybaven latexovou maskou, kterou si vždy dal na obličej. Při poslední čtvrté krádeži měl 11. listopadu ukrást elektro kolo v hodnotě 94 tisíc korun. Poté na kolo nasedl a z místa odjel. Nedaleko Benediktu ho vypátrali kriminalisté. Muž chtěl utéct, kolo odhodil, policisté ho nakonec zadrželi. Kabát, který měl v době krádeže na sobě, a obličejovou latexovou masku policisté našli při ohledání místa činu v trávě nedaleko prodejny. Vyšetřovatel muže obvinil z přečinu krádeže a poškození cizí věci, za který mu může soud uložit až pětiletý trest odnětí svobody a podal podnět na vazební stíhání. Soud Mostečana, který byl již loni za krádež odsouzen, poslal do vazy. Odcizená tři kola nebyla zajištěna. 

Sedmkrát navštívil drogérie a kradl parfémy
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže 18letého mladíka, který měl v sedmi případech odcizit voňavky. Mladík v Mostě přišel během měsíce do různých prodejen s drogistickým zbožím a tam měl z regálů odcizit pánské i dámské parfémy. Lup si ukryl do kapes a za zboží nikdy neplatil. Odcizené parfémy údajně prodával náhodným zájemcům na ulici. V jeho kapsách skončilo 11 parfémů rozličných značek. Celkem měl poškozeným společnostem způsobit škodu přesahující částku 10 tisíc korun. Muž je stíhán na svobodě. Vyšetřovatel nedávno okresnímu státnímu zastupitelství předal již návrh na podání obžaloby.  

Most 30. listopadu 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem