Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj do domu – obušek do ruky

DĚČÍN - Nalezené klíče posloužily ke krádeži, počítač zmizel z kanceláře, dva jeleni padli za oběť pytlákovi a na silnici se zase mařilo 

Slušný člověk, když nalezne svazek klíčů, jej odnese na ztráty a nálezy. Lhostejný ho nechá ležet nebo zahodí. Lump kořist použije. Jako například čtyřiadvacetiletý vykuk z okolí Velkého Šenova, který tak odemkl dům. Pochopitelně cizí. V jeho útrobách ukořistil peněženku s finanční hotovostí ve výši čtyři a půl tisíce korun a byl pryč. Teď je zase celý pryč z toho, že má na krku podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. To mu ve zkrácenku sdělili místní policisté, kteří lapku vypátrali. Teď mu hrozí, že může bydlet až tři roky v úplně speciálním domě. Tam klíče vlastní pouze dozorci.
 
 
Ukradl počítač a má to spočítané
 
Kancelář jedné děčínské firmy měla návštěvu. Host ale přišel s nekalými úmysly a navíc v době, kdy v objektu nebylo ani živáčka. Prostě se vloupal. Uvnitř se zloději zalíbila počítačová sestava včetně reproduktorů a tak vzápětí nedobrovolně změnila majitele. Společnosti tak způsobil škodu za tři a půl tisíce korun. Policisté dvaadvacetiletému výtečníčkovi na oplátku způsobili škodu v podobě podezření z krádeže vloupáním ve zkráceném přípravném řízení. Za to by si mohl posedět až dva roky v chládku.
 
 
Na tý louce zelený skončili dva jeleni
 
Na louce poblíž České Kamenice ukončili svou životní pouť dva jeleni. Ne dobrovolně. Dopomohl jim k tomu neznámý pytlák. Na místě činu zanechal jen stopy v podobě předních běhů, vývrhu a krve. Pečínka z upytlačené zvěře ho v případě dopadení může přijít draho. Až dva roky vězení. Místní policisté pro to udělají, co bude v jejich silách.
 
 
Raději neřídit, než sedět
 
Zástup svéhlavých řidičů, kteří spoléhali na to, že je policisté nechytí, jak řídí přes zákaz, prodloužil sedmatřicetiletý muž. Nechtělo se mu rok čekat, tak vyjel. Dosáhl však jen toho, že situaci zhoršil. Na krku má teď podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí ve zkráceném přípravném řízení. Rok bez řízení nebo až tři roky bez svobody? Toť dilema, které každý rozumný člověk vyřeší volbou za A.
 
 
 
Děčín dne 20.9.2010
por. Vojtěch Haňka
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

 

vytisknout  e-mailem