Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloděj byl na policii během dne dvakrát

VSETÍNSKO: Zadrželi jsme ho díky všímavému muži.  

Díky pozornému občanovi jsme zadrželi ve středu večer zloděje, který se chtěl v centru Vsetína vloupat do kadeřnictví. Zloděj nestihl nic ukrást, skončil v policejní cele. Na služebně nadýchal 3, 64 promile. Na policii tak byl ve středu dvakrát.
 
Ve středu o půl deváté večer přijali policisté na lince 158 oznámení od občana, že v centru Vsetína se chce nějaký muž vloupat do kadeřnictví. Kolegové vyjeli ihned na místo, ale zloděj tam už však nebyl. Kolegové se spojili s oznamovatelem, který jim řekl, jak neznámý lapka vypadal a vydali se ho hledat. Byli úspěšní. Nedaleko kadeřnictví se ve tmě krčil muž s batohem. Policisté ho ihned poznali, protože se jedná o muže s bohatou trestní minulostí převážně majetkového charakteru. Svědek uvedl, že je to stoprocentně muž, kterého viděl z balkonu svého bytu, jak se dobývá do kadeřnictví. Policejní hlídka zloděje zadržela a odvezla na obvodní oddělení, kde se ještě před umístěním do policejní cely podrobil dechové zkoušce. Byla pozitivní. Muž měl v dechu 3,65 promile.
 
Vsetínští policisté měli stejného zloděje na policejní služebně za jeden den hned dvakrát. Ve středu odpoledne byl totiž na policii u výslechu ohledně vloupání do trafiky ve Vsetíně, kde způsobil škodu za necelých 38 000 korun. Z novinového stánku vzal cigarety a tabák za téměř 28 000 korun a dále 2500 korun v hotovosti. Majiteli trafiky způsobil navíc ještě škodu poškozením za 7 500 korun. Po sdělení podezření jsme ve středu ve tři hodiny odpoledne muže propustili. V devět večer byl na služebně znovu.
 
Dvaačtyřicetiletý muž z Francovy Lhoty, který však nyní pobývá ve Vsetíně, se letos v říjnu vrátil z výkonu trestu. V rejstříku trestů má spoustu záznamů, převážně majetkového charakteru.
Jelikož neustále páchá trestnou činnost, podali jsme podnět na vzetí do vazby, o které v nejbližších hodinách rozhodne okresní soud. Za poškození cizí věci a krádež vloupáním mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
23. listopadu 2012, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem