Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj batohu byl dopaden

TEPLICKO - Lapka v batohu našel notebook a peníze; Vězeň utekl z pracoviště... 

Zloděj batohu byl dopaden

     Policisté dopadli zloděje, který je podezřelý, že začátkem dubna odcizil z garáže v centru Teplic batoh, který si tam odložil poškozený. V minulosti dvakrát odsouzený recidivista měl procházet kolem garáže, kde si všiml odloženého batohu. Když pak odcizený batoh prohledal, měl asi radost, uvnitř našel kromě notebooku, dokladů a platební karty i několik desítek tisíc v korunách i jiných měnách, oznamovatel vyčíslil celkovou škodu na bezmála padesát tisíc korun.

     Policistům se podařilo zjistit totožnost podezřelého, který byl v uplynulých dnech obviněn z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, vzhledem ke spáchání činu v době vyhlášeného nouzového stavu hrozí obviněnému v případě uznání viny až osmileté vězení.

Vězeň utekl z pracoviště

     Jen několik desítek minut si užíval svobody 53letý muž, který utekl z výkonu trestu odnětí svobody. V úterý večer utekl z nestřeženého pracoviště na Teplicku, kde pracoval v rámci trestu. Odsouzený, který si měl „odsedět“ deset měsíců, odešel zcela nepozorován.

     Daleko ale neutekl, už tři čtvrtě hodiny po přijetí oznámení ho policisté zadrželi a po provedení nezbytných úkonů předali vězeňské službě. Muži se navíc může pobyt ve vězení kvůli útěku značně protáhnout, za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání by mu mohl soudce trest prodloužit až o pět let.

Krádež nafty

     Škodu ve výši 15 tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který na firemním parkovišti z nádrže zaparkovaného nákladního vozidla odčerpal přibližně 200 litrů motorové nafty. Z auta dále ukradl dva akumulátory, vzhledem ke spáchání krádeže v době nouzového stavu mu v případě dopadení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

7. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem