Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zločin v Hradci Králové objasněn!

Obviněný 56letý muž je za pokus vraždy ve vazbě 

Policisté z Krajského ředitelství policie v Hradci Králové zadrželi ve středu,  dne 18. května 2011, šestapadesátiletého muže z Hradce Králové, t. č. zdržujícího se v místním azylovém domě, pro důvodné podezření ze spáchání závažného zločinu, o kterém jsme Vás v tomto týdnu informovali (více ZDE).

Muž byl ještě téhož dne obviněn ze zločinu vraždy ve stádiu pokusu a z přečinu porušování domovní svobody. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody od 15 do 20 let, nebo trestem výjimečným.

Na základě zjištění měl obviněný minulý pátek, dne 13. května  okolo 20. hodiny, přijít k domu v ulici K Zastávce v Hradci Králové. Místo i majitele domku prý znal. Bez svolení vnikl na dvorek a dále do domu, kde se v chodbě potkal s 76letým majitelem domu. Následovala slovní přestřelka, během které měl obviněný muž důchodce fyzicky napadnout bouracím kladivem několika údery do hlavy. Poté z obytných prostor odcizil průkazku ZTP, různé písemnosti, finanční hotovost a plynovou pistoli. Před odchodem poškozeného opakovaně udeřil nalezeným železným  předmětem a odpojil telefonní linku.

U obviněného policisté zajistili odcizenou průkazku ZTP, upravenou s jeho fotografií. Odcizenou finanční hotovost měl údajně použít do hracích automatů. Po plynové pistoli policisté pátrají. Na obviněného byla dnešního dne uvalena vazba.

por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Khk
20. května 2011

vytisknout  e-mailem