Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zlínští policisté zadrželi hledaného kapsáře

ZLÍNSKO: Chtěl okrást policistu v civilu. 

Policista v civilu cestoval v minulém týdnu trolejbusem, kde si všiml podezřelého muže, kterého zanedlouho zadržel. Vzápětí vyšlo najevo, že muž při cestě trolejbusem okradl minimálně dva lidi a že ho hledá několik dalších policejních oddělení. Skončil v cele a poté rovnou u soudu, kde si vyslechl trest.

Policista v době svého volna cestoval trolejbusem na sídliště Jižní Svahy. V trolejbuse si všiml muže, který mu chtěl rukou sáhnout do tašky, kterou měl přes rameno. Policista ho upozornil, aby toho nechal a muže dál sledoval. Když muž vystoupil, policista vystoupil také a zavolal policejní hlídku. Jenže muž mu unikal, nastupoval postupně do dalších trolejbusů. Policista ho stále sledoval, až mu zmizel z očí, když z přeplněného trolejbusu vystoupil nepozorovaně těsně před uzavřením dveří. Policista vystoupil na další zastávce a utíkal zpět po trase, kudy mohl jít onen muž. A měl štěstí. Muž mu šel přímo naproti. Policista neváhal, muže rázně zadržel a vyzval, aby se mu legitimoval a počkal spolu s ním na příjezd policejní hlídky.

Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení muže zadrželi a zjistili, že po něm pátrá několik pražských oddělení policie. Skončil v policejní cele. Mezitím na linku tísňového volání policie zavolali dva lidé okradení z trolejbusů, které směřovaly na sídliště Jižní Svahy právě v době, kdy tudy cestoval i policista. Oba připravil nyní již zadržený muž o peněženku s penězi, doklady a platební kartou, kterou měli v kabelce přes rameno.

Recidivista z Ostravy byl do současné doby za krádeže již osmkrát soudně trestaný v České republice a dvakrát v jiných evropských státech. Zlínští policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Soudkyně okresního soudu muži po pátečním jednání uložila zákaz pobytu ve městě Zlín na dva roky a potrestala ho podmíněným trestem odnětí svobody.

15. dubna 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem