Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zlínští kriminalisté vystoupali do dalšího patra

ZLÍNSKO: Vyšetřování však zdaleka nekončí.  

Během víkendu se zlínští policisté posunuli blíž vrcholu pomyslné pyramidy, představující systém nezákonného obchodování s alkoholem.
Od začátku vyšetřování kriminalisté ze Zlína zadrželi již sedm osob. A těchto sedm osob také obvinili. Tři muži ze Zlínska jsou obviněni z porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Všichni jsou vyšetřováni na svobodě a hrozí jim až tříletý trest odnětí svobody nebo zákaz činnosti. Provinili se hlavně tím, že obchodovali s nekolkovanými lahvemi alkoholu. Další čtyři muži, tři ze Zlínska a jeden muž z Ostravska, byli zlínskými policisty obviněni ze spáchání přečinu ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Právě zadržení dvaačtyřicetiletého muže z Ostravy nás posunulo ve vyšetřování o stupínek výš nad drobné prodejce a distributory. Muž zřejmě nezákonně obchodoval s větším množstvím lihu.
Je nutné zmínit včasný zásah zlínských kriminalistů, neboť nebýt pružnosti a rychlosti vyšetřování, mohly láhve z provizorní míchárny a stáčírny alkoholu ve Zlíně skončit u dalších konzumentů.
Aktuální počet obětí metylalkoholu ve Zlínském kraji je třináct, z čehož dvě ženy otravě v minulém týdnu podlehly. V pondělí lékaři potvrdili otravu metylalkoholem u šestačtyřicetiletého muže z Velkých Karlovic na Vsetínsku. Ten nyní ve vážném stavu leží v nemocnici.  I nadále tak nebezpečí otravy škodlivým alkoholem hrozí, proto opětovně varujeme před konzumací nekolkovaného alkoholu nebo alkoholu pochybného původu.

 

17. září 2012, pprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem