Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zlínský magistrát podpořil policejní Tým krizové intervence

ZLÍNSKÝ KRAJ: Služby poskytované obětem trestných činů tak budou kvalitnější. 

Statutární město Zlín podpořilo finančním darem Tým krizové intervence, který působí při Krajském ředitelství policie Zlínského kraje. Poskytnutím finančního daru v hodnotě 25 tisíc korun umožnil zlínský magistrát nákup vybavení tzv. výjezdových zavazadel krizových interventů.

Tým krizové intervence, který je často nazýván jako „Tým oběť“, funguje u Krajského ředitelství policie Zlínského kraje od r. 2010 a jeho nelehkým úkolem je poskytování krizové intervence a první psychologické pomoci obětem trestných činů a mimořádných událostí. V současné době má tým 15 krizových interventů z řad policistů z různých oddělení, kteří jsou non-stop připraveni vyjet a poskytnout potřebnou podporu lidem v krizových situacích po celém Zlínském kraji. Nejčastěji kolegové vyjíždí k sebevraždám, dopravním nehodám s úmrtím či jiným neočekávaným úmrtím. Od začátku r. 2018 byli krizoví interventi vysláni k 66 událostem.

Finanční podporu policisté využili k nákupu pracovních pomůcek pro krizové interventy tak, aby mohli efektivně pomáhat v jakékoli situaci. Vybaveno bylo 15 výjezdových zavazadel stávajících členů týmu, jejichž optimální složení vyšlo z několikaleté zkušenosti a stovek hodin strávených v terénu. Materiál bude sloužit zejména pro zajištění základní péče pro zasažené osoby např. deka, lékárnička, tematické příručky, ale i pro usnadnění práce samotným krizovým interventům např. pláštěnka, ochranná rouška, powerbanka apod.

Děkujeme zástupcům Statutárního města Zlína za finanční pomoc, která rozhodně přispěje ke zvýšení kvality a efektivity poskytované péče obětem trestné činnosti a mimořádných událostí.

Na fotce: plk. Mgr. Pavel nesvadba - ředitel kanceláře ředitele KŘP ZLK , který Tým krizové intervence zastřešuje a por. Mgr. Kateřina Černíčková jedna z členek týmu.

21. prosince 2018, mjr. Mgr. Lenka Javorková

Odkazy do noveho okna

Tým krizové intervence

Tým krizové intervence 

Detailní náhled

Tým krizové intervence

Tým krizové intervence 

Detailní náhled

Tým krizové intervence

Tým krizové intervence 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem