Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zlatý hattrick královéhradecké zásahovky zpečetěn

KRAJ – V náročnému závodu porazila ostatní týmy už potřetí v řadě. 

zjzj


V sobotu večer skončil prestižní a náročný závod zásahových jednotek policie Šumaman 2020 v Přední Výtoni u Lipenské přehrady. Po celém dni, kdy se bojovalo o umístění, ale také o putovní pohár ředitele, si nakonec s jednotlivými překážkami poradili nejlépe policisté královéhradecké zásahové jednotky, kteří i letos porazili týmy z dalších koutů České republiky. Poprvé se tak v historii tohoto extrémního závodu nějakému týmu podařilo obhájit vítězství už potřetí v řadě. Samotný závod začínal už v šest hodin ráno, kdy na trať vyrazilo první pětičlenné družstvo. Poslední tým závod dokončil v sobotu v podvečer. 

Letošní trať měřila zhruba 40 km, část trati borci běželi, část projeli na kole a pádlovali na raftu. Aby nebyl závod jednoduchý, museli vždy všichni členové týmu překonat ve stanoveném čase silové i technické disciplíny na devíti stanovištích.

Letos se dokonce přihlásilo i ryze dívčí družstvo složené z policistek sloužících v Královéhradeckém kraji. Stalo se tak podruhé v celé historii tohoto náročného závodu a dívky musely bez sebemenších úlev projít stejně náročnými disciplínami, jako jejich kolegové.

Více informací k samotnému závodu je zde: https://www.sumaman.cz/

por. Mgr. Lucie Konečná
14.9.2020, 09:30hod

Odkazy do noveho okna

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem