Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zlatá rybka neplnila přání

OLOMOUCKÝ KRAJ - Do současnosti přesáhla celková škoda 4,7 mil. korun. 

Policisté z odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje obvinili v těchto dnech z trestného činu zpronevěra a z trestného činu podvod čtyřiačtyřicetiletou ženu z Olomouce.
 
Obviněná žena se protiprávního jednání měla dopustiti tím, že jako jednatelka firmy nabízela v letech 2010 až 2012 prostřednictvím internetu dodání služeb - tzv. dárkových  balíčků. Jednalo se například o pobyt v pivních lázních, romantické víkendy, gurmánské zážitky, masáže a jiné. Po převzetí finančních prostředků zákazníci obdrželi časově omezený certifikát, který opravňoval držitele čerpat vybraný „zážitek“. Ve chvíli, kdy si chtěli „zážitek“ zarezervovat, zjistili, že poskytovatel dárkového balíčku své peníze neobdržel a proto nebyla možná rezervace.
 
Poškozenými nebyli pouze zákazníci, kteří si zaplatili a objednali službu, ale v některých případech i dodavatelé, kteří službu poskytli. Tato jim však nebyla společností sjednávající tuto službu zaplacena.
 
Do současnosti přesáhla celková škoda 4,7 mil. korun, dle poznatků kriminalistů obviněná žena získané finanční prostředky použila pro své další podnikání.
 
Jednatelce v případě prokázáni viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let, trestní stíhání obviněné je vedeno na svobodě.
 
 
mjr. Mgr. Jitka Dolejšová
6. května 2015 

vytisknout  e-mailem