Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zlakalo ho přiotevřené okno

VSETÍNSKO: Ve Valašském Meziříčí se zloděj vloupal do restauračního zařízení. 

V noci z pondělí na úterý se vloupal zloděj do restauračního zařízení ve Valašském Meziříčí. Provozovateli způsobil škodu za jedenáct tisíc korun. Pravděpodobně jej zlákalo přiotevřené okno kuchyně.

Zloděje zlákají o jejich nekalé činnosti mnohdy drobnosti. Zapomenutá peněženka v autě, opuštěná kabelka na nákupním košíku nebo přiotevřené okno v nižších patrech domů. Právě přiotevřené okno na ventilaci bylo vypáčené v noci z pondělí na úterý na restauračním zařízení ve Valašském Meziříčí. Pachatel okno vypáčil a dostal se tak do prostoru kuchyně. Zde mu už nic nebránilo v přesunu do vlastní restaurace a k výčepu. Sebral zde mince v různých hodnotách asi za dva tisíce korun, přibral sto kusů stravenek různých firem a hodnot. Na občerstvení si sebou vzal šest lahví alkoholu a pět plechovek energetického nápoje. Provozovateli z Prahy způsobil pachatel celkovou škodu jedenáct tisíc korun, kdy odcizené věci a hotovost byly v hodnotě devět tisíc korun, zbytek je škoda poškozením.

Otevřená okna a to i částečně jsou častým místem, které pachatelé využívají ke vniknutí do bytů a domů. Je důležité tato okna a také balkony v nižších podlažích řádně zabezpečit. Při delším opuštění je dobré zvážit i další například elektronickou ochranu domu.

30. srpna 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem