Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zlákal je alkohol a tabák

TRUTNOVSKO – Zřejmě se nepoučili. 

váhy soud.jpg
Trutnovští policisté v těchto dnech řešili hned tři krádeže v obchodních domech. Muži ve věku sedmatřicet a sedmadvacet let se tam zaměřili na alkohol a tabák. První zmíněný muž měl zřejmě takovou potřebu se napít, že hned ve dvou případech měl bezprostředně po krádeži odcizenou láhev alkoholu otevřít a část jí vypít. Vždy byl však přistižen ostrahou obchodu. Druhý muž si pak zřejmě chtěl přilepšit krádeží tabáku. Hned s několika baleními měl odejít z obchodu bez zaplacení. I tohoto „lapku“ personál odhalil a přivolal policii.

 Dalším obdobným případem krádeže se zabývají i policisté v Úpici. Pětadvacetiletý muž se jim v současné době doznal, že již v druhé polovině dubna měl odcizit v jednom tamním obchodě láhev alkoholu.

Muži nejsou policistům neznámí, neboť byli v minulosti odsouzeni za majetkovou trestnou činnost. Nejstarší z nich vyšel z věznice teprve v září loňského roku. Druhý zmíněný pak svým protiprávním jednáním porušil zkušební dobu uloženou soudcem Okresního soudu v Trutnově. Ani nejmladší lapka se zřejmě nepoučil, když i on byl také v minulosti odsouzen za krádeže.   

Svým jednáním nezpůsobili muži nikterak velkou škodu. Obchody ji celkem vyčíslili na ani ne dva tisíce korun. V nejbližších dnech si, ale i tak vyslechnou podezření z přečinu krádež, neboť vzhledem k jejich trestní minulosti porušili zákonem uloženou povinnost beztrestnosti po dobu tři let po odsouzení, či potrestání. V případě prokázání viny jim pak hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.    

prap. Lukáš Vincenc
16. května 2018, 11:52

vytisknout  e-mailem