Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zkušený sedmadvacetiletý recidivista skončil opět ve vazbě

ZLÍNSKO: S nožem v ruce vyloupil trafiku.  

Až desetiletý trest odnětí svobody hrozí nenapravitelnému desetkrát soudně trestanému mladému muži ze Zlína za zločin loupež. Minulý týden vstoupil do trafiky, vytáhl nůž a žádal po prodavačce veškeré peníze z pokladny a její mobilní telefon. Ze strachu mu vše vydala, muž utekl, ale po chvíli ho v autě zadrželi zlínští policisté. Loupeží způsobil škodu za jedenáct tisíc korun. Krátce po činu nadýchal téměř dvě promile alkoholu.

Ve středu kolem půl šesté odpoledne vstoupil mladý muž do prodejny novin v Malenovicích s úmyslem loupit. Zprvu žádal po prodavačce cigarety. Když se chystal vytáhnout z kapsy nůž, vstoupila do prodejny další zákaznice. V klidu počkal v rohu prodejny a po odchodu zákaznice dokonal úmysl, s nímž do prodejny vstoupil. Vytáhl kapesní zavírací nůž, namířil ho na prodavačku a chtěl po ní peníze. Prodavačka mu dala asi sedm tisíc korun z pokladny. Poté jí přikázal, aby mu dala i svůj mobilní telefon, který měla položený na pultě, což ze strachu učinila. Nakonec jí řekl, aby si lehla na zem a počítala do dvaceti. Mezitím z prodejny utekl. Venku doběhl svého kamaráda, pozval ho na pivo do blízké hospody, kde začal shánět rychlý odvoz na největší zlínské sídliště. Nejprve za odvoz nabízel dvě stovky, nakonec přesvědčil muže, který v restauraci popíjel pivo, aby ho odvezl za dva tisíce korun. Do cíle však nedorazili. Po lupiči už v té době pátralo několik policejních hlídek včetně policejního psovoda. Policisté prvosledové hlídky podezřelé vozidlo zastavili na křižovatce v Malenovicích. Čtyřčlenná posádka vozidla byla zlínským policistům velmi dobře známá. V autě našli policisté odcizené peníze, které se lupič snažil ukrýt v přihrádce dveří vozidla. Ukradený telefon stále nebyl k nalezení. Nakonec ho policisté našli až v policejní cele, kde se ho muž snažil ukrýt pod lavici. Povedený dvaadvacetiletý řidič vozidla při dechové zkoušce nadýchal půl promile alkoholu, proto mu policisté zadrželi řidičský průkaz. Snažil se je přesvědčit, že lupiče odvézt musel, protože mu vyhrožoval smrtí.

Kriminalisté muže obvinili a soudce zlínského soudu akceptoval jejich návrh na umístění recidivisty do vazby. Mladý muž byl prvně trestán po dovršení svých patnáctých narozenin. Veškerá jeho trestná činnost byla majetkového charakteru. Nyní mu hrozí za zločin loupež trest odnětí svobody v rozmezí dvou až deseti let.

 

 

25. ledna 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem