Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zkreslování hospodaření

České Budějovice - Podnikatel z Českobudějovicka zatajoval stav svého jmění a především neplatil pojištění za své zaměstnance. 

Podvodné jednání, kdy podnikatel nesplnil svou zákonnou povinnost vůči státu, vyšetřují českobudějovičtí kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality.

Dle zjištěných okolností měl pravděpodobně 43 letý jednatel společnosti v krajském městě, od počátku února 2012 do konce října 2015, zkreslovat informace o své činnosti a především neodváděl daně, pojistné na sociálním a zdravotním pojištění za více jak 20 zaměstnanců. Zatajoval účetní evidenci společnosti, čímž zřejmě neumožnil zjištění ekonomické situace společnosti na finanční závazky a pohledávky věřitelů. Několika pojišťovnám a věřitelům svým protiprávním jednáním způsobil škodu převyšující 3 402 000 korun.

Počátkem tohoto týdne si z rukou kriminalistů převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci přečinu Neodvedení daně, pojistného na sociálním zabezpečení a podobné povinné platby a přečinu Zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění, které je vedeno nevazebně.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

10. ledna 2018

vytisknout  e-mailem