Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zkoušel je uplatit

CHOMUTOVSKO - Opilý řidič byl obviněn i z podplacení. 

Před pár dny vyrazila hlídka kláštereckých policistů na silnici I/13, kde podle oznámení na linku 158 mělo ve směru od obce Boč do Klášterce nad Ohří podezřele kličkovat osobní vozidlo. Policisté odpovídající vozidlo spatřili na světelné křižovatce v Klášterci, dojeli ho a na výjezdu z Klášterce ho zastavili, aby s ním provedli silniční kontrolu. Při této bylo již od začátku podle chování řidiče patrné, že je zřejmě pod vlivem alkoholu. To se také při dechových zkouškách potvrdilo, dotyčný nadýchal hodnoty přes 1,6 promile. Kvůli tomu byl obviněn ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Kromě toho má však 51letý muž ještě další problém. Policisté ho viní, že poté, co byl vyzván k podrobení se dechové zkoušce, jim měl opakovaně nabídnout úplatek. Proto čelí současně obvinění také ze spáchání trestného činu podplacení.

Pokud bude jeho vina prokázána u soudu, může mu v krajním případě hrozit trest odnětí svobody od jednoho roku až do šesti let.

Spor vyřešila po svém

Chomutovský vyšetřovatel v minulých dnech zahájil trestní stíhání 59leté ženy. Obvinil ji ze spáchání trestného činu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru. Podle dosavadních zjištění dotyčná před pár lety uzavřela nájemní smlouvu na budovy v okrese Chomutov, jejichž je majitelkou. Na základě této smlouvy zmíněné objekty využívala jistá společnost ke svému podnikání. Po nějaké době se mezi majitelkou a jednatelem této společnosti objevily spory, a to například ohledně placení záloh spojených s užíváním objektů nebo úprav provedených nájemcem v pronajatých prostorách. Svízelnou situaci, kterou řešil již i soud, se nakonec majitelka zřejmě rozhodla vyřešit po svém a nechala v objektech odpojit přívod pitné vody. Společnost, která na základě nájemní smlouvy prostory užívala, tak zde musela neplánovaně svou podnikatelskou činnost ukončit.

V případě, že soud ženě vinu prokáže, hrozí jí podle zákona za uvedený trestný čin odnětí svobody až na dva roky nebo peněžitý trest.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 20. prosince 2022

vytisknout  e-mailem