Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zkontrolovali jsme chaty

ZLÍNSKO: Chataři se chystají na zimu.  

Návštěvnost rekreačních objektů má v průběhu roku svá neměnná pravidla. V zimních měsících je lidé obývají jen velmi zřídka, větší intenzita návštěv přichází na jaře, kulminuje v létě a na podzim začíná opět slábnout. Majitelé své objekty zazimovávají a čekají opět na jaro.
 
Pachatelé krádeží vloupáním si rádi vybírají především odlehlé, dostatečně nezabezpečené objekty, ale také ty objekty, ke kterým se dá dobře zajet automobilem.
 
V rámci předcházení možné majetkové kriminality policisté v pondělí 17. října preventivně obcházeli chatovou a rekreační oblast nad přehradou v Luhačovicích. Policisté z obvodních oddělení, z preventivně informačního oddělení,  jízdní policie a policejní psovodi se služebními psy měli za úkol zkontrolovat, zda jsou objekty dostatečně zabezpečeny, případně majitelům připomenout, že starost o zabezpečení svého majetku musí mít především oni sami.
 
Za prvních devět měsíců letošního roku šetříme na území Zlínského kraje 138 krádeží vloupání do víkendových chat soukromých osob. Na Zlínsku registrujeme 31 případů. V loňském roce se pachatelé v kraji celkem vloupali do chat 240krát. Na Zlínsku pak bylo takovýchto případů 88.
 
Rady pro chataře, kteří opouštějí své chaty na celou zimu
 
  • Uzavřete a uzamčen dveře, okna a okenice.
  • Z chaty odvezte cenné věci (např. elektroniku, starožitnosti, sekačky, pily apod.).
  • Pořiďte si zabezpečovací zařízení.
  • Zjistíte-li, že se vám do chaty někdo vloupal, volejte okamžitě linku 158. Do chaty nevstupujte a na nic nesahejte, mohli byste zničit stopy po pachateli.
  • V případě, že přistihnete zloděje uvnitř ve vaší chatě, nezakročujte proti němu. Zapamatujte si jeho popis a volejte 158. 
 
V preventivních kontrolách zabezpečení rekreačních objektů budeme v následujících měsících pokračovat v teritoriu celého Zlínského kraje.
 
19. října 2011, por. Bc. Jitka Lysáčková a por. Mgr. Josef Havela

Chaty.jpg

Chaty_04.jpg

Chaty_03.jpg

Chaty_02.jpg

vytisknout  e-mailem