Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zjištěn pachatel pěti vloupání

PLÁNICKO - Muž se opakovaně vracel do stejného domu, kde kradl. 

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování pěti případů vloupání do rodinného domu v obci na Plánicku.

Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání šestadvacetiletý muž z Plánicka ze spáchání pokračujících přečinů krádež a porušování domovní svobody.

Muž opakovaně vnikl do stejného rodinného domu. Poprvé v měsíci červnu loňského roku,  podruhé v druhé polovině měsíce února letošního roku, kdy vždy odcizil kufřík, ve kterém byla příruční pokladnička s finanční hotovostí a různá dokumentace.

Dále ve třech případech vnikl na oplocený pozemek, a poté do domu, dne 14. dubna uvnitř vzal peněženku s finanční hotovostí, dne 14. června opět uvnitř odcizil klíče od vozidla i sklenici s medem a 12. srpna v pokoji vzal dvě papírové obálky, kdy v jedné byla uložena bankovka, ale pachatel byl vyrušen mužem pobývajícím v domě a při pokusu o útěk jím byl zadržen. 

Pachatel způsobil škodu v celkové výši 143 125 Kč.

Obviněný muž neoprávněně vnikl do obydlí jiného, přisvojil si cizí věc a čin spáchal vloupáním, kdy způsobil škodu nikoli nepatrnou.

nprap. Dana Ladmanová

26. září 2022

vytisknout  e-mailem