Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zjištěn pachatel krádeže

KLATOVY - Muž svoji svízelnou finanční situaci vyřešil krádeží peněženky. 

Policisté na obvodním oddělení v Klatovech prověřovali krádež peněženky a zjistili pachatele. Ve zkráceném přípravném řízení šestadvacetiletý muž z obce na Horažďovicku převzal sdělení podezření ze spáchání přečinů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Poslední červnový den kolem desáté hodiny dopoledne byl v obchodě nakupovat starší muž, který potom odjel vozidlem k místu bydliště. Pachatel již od obchodu jel za ním vozidlem značky VW Golf ulicí Pod Koníčky a dále směrem do lokality Pod Hůrkou.

Muž vystoupil z vozidla, pachatel mu nabídl pomoc a v nestřeženém okamžiku mu odcizil z kapsy kalhot peněženku a utekl. Podezřelý následně peněženku prohledal, ponechal si finanční hotovost odhodil ji na kruhovém objezdu, aby byla nalezena a vrácena majiteli. Muž byl ve finanční tísni a nechtěl jinak poškozenému uškodit.

Policisté z oddělení obecné kriminality operativně pátrací činnosti zjistili podezřelého, kterého zadrželi následující den.

Podezřelý řídil vozidlo, i když má uloženy dva tresty spočívající v zákazu činnosti a nesmí řídit motorová vozidla. První zákaz má podle rozhodnutí Městského úřadu v Horažďovicích od měsíce dubna 2022 na 12 měsíců a druhý od měsíce května 2022 na 18 měsíců, jenž vydal Městský úřad v Klatovech.

nprap. Dana Ladmanová

2. srpna 2022

vytisknout  e-mailem