Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Život muže potrestal sám

Český Krumlov - Pádem z motorky a zraněním potrestal osud muže, který jel pod vlivem alkoholu a přes zákaz. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Dne 13. dubna 2009 večer došlo na silnici z obce Rožmberk nad Vltavou směrem na Hrudkov k dopravní nehodě. Devětadvacetiletý řidič pravděpodobně vlivem podnapilosti a nepřiměřené rychlosti nezvládl svůj motocykl Yamaha, vjel do protisměru a narazil do vzrostlého stromu.

Po dopravní nehodě byl na místě havárie nalezen kolem jedoucím řidičem, který však průběh nehody neviděl. Motocyklista byl převezen do Nemocnice České Budějovice, kde byl následně hospitalizován. Výsledek krevního rozboru řidiče prokázal 0,57 promile alkoholu v krvi. Dalším šetřením bylo policisty zjištěno, že kromě řízení pod vlivem alkoholu řídil muž přesto, že v létě loňského roku musel v důsledku dosažení 12-ti bodů v bodovém hodnocení odevzdat na MěÚ Český Krumlov řidičský průkaz.

Muž se tak svým jednáním kromě několika přestupků dopustil i trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

vytisknout  e-mailem