Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Živel krutě zasáhl do života policisty

Poklidný večer v rodinném kruhu se rázem zvrátil v tragédii. 

Bleskové záplavy, které zasáhly v noci na pondělí 8. června 2020 některé obce na Šumpersku a Uničovsku, doslova během okamžiku převrátily naruby životy stovek lidí. Bohužel, neobešly se ani bez obětí na životech. Nejvíce postiženou obcí je Šumvald a jeho místní část Břevenec.

A právě v Břevenci nespoutaný živel krutě zasáhl do života policisty Petra Večeři a jeho dvou dětí. Poklidný večer v rodinném kruhu se rázem zvrátil v tragédii. Přišli o to nejdražší, co měli, Petr o manželku a děti o mámu. Do jejich domu vtrhla záplavová vlna, která s sebou vzala vše, co jí stálo v cestě a bohužel strhla s sebou i Petrovu manželku. Voda s bahnem během několika vteřin zaplavila celé přízemí domu až po strop a nešťastná žena neměla šanci na přežití.

Po této tragické události se mezi kolegy zvedla vlna solidarity. Spousta jich takřka okamžitě přiložila ruku k dílu a pomáhají Petrovi s odklízením následků po záplavách. Pomoci se snaží také finančně a pro Petra a jeho děti zorganizovali sbírku. Dům kolegy nebyl totiž proti podobným živelným pohromám pojištěný a k jeho rekonstrukci bude potřeba nemalá částka. Finance také bude potřebovat na zaopatření svého sedmnáctiletého syna, který studuje na střední škole. Domácnost s nimi sdílí i jeho dospělá dcera, která se snaží osamostatnit.

Sbírku zaštítila Křesťanská policejní asociace. Přispět může kdokoli, komu není osud Petra a jeho rodiny lhostejný.

Příspěvky je možné poukázat na účet číslo 247106501 / 0300, variabilní symbol 3333.

mjr. Mgr. Jitka Dolejšová
18. června 2020

vytisknout  e-mailem