Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zítřejší fotbalové a hokejové utkání

Pražská policie chystá v souvislosti se zítřejším fotbalovým utkáním Evropské ligy mezi celky AC Sparta Praha a Hapoel Kiryat Shmona FC a hokejovým utkáním HC Lev Praha a CSKA Moskva ve Vysočanech bezpečnostní opatření.  

Na těchto opatřeních se budou podílet přibližně čtyři stovky policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktního týmu, služební kynologie, hipologie a v neposlední řadě i policisté ze Speciální a Krajské pořádkové jednotky. V rámci dohledu nad silničním provozem a veřejným pořádkem bude policistům pomáhat i padesátka strážníků Městské policie Praha. Situaci bude monitorovat i policejní vrtulník. Při přípravě bezpečnostních opatření pražská policie velmi úzce spolupracuje nejen s pořadateli, ale i s vedením obou klubů. Z jejich strany se na opatření bude podílet asi 400 pracovníků bezpečnostní agentury a pořadatelské služby.
 
Policisté už několik dní monitorují pohyb fanoušků na území metropole. V případě potřeby zajistí policisté doprovod fanoušků ke stadionu a budou dohlížet nejen na ochranu veřejného pořádku, ale zejména na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Stadion na Letné bude pro fanoušky otevřený od sedmnácti hodin a stadion ve Vysočanech o hodinu později. Samozřejmostí je zákaz konzumace alkoholických nápojů či používání pyrotechniky na stadionu. Porušení návštěvního řádu bude samozřejmě sankcionováno.
 
kpt. Bc. Jana Rösslerová 24. 10. 2012

vytisknout  e-mailem