Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zimní zahrady se nedočkali

KRAJ: Podvedl téměř čtyřicet osob a vydělal si více než šest miliónů korun 

                Kriminalisté z třetího oddělení odboru hospodářské kriminality mají za sebou velký kus práce. Podařilo se jim objasnit sérii podvodů, které má na svědomí padesátiletý muž původem ze Slovenska.

Obviněný vlastnil dvě firmy ve městech na jižní Moravě, které zajišťovaly dodávku a montáž zimních zahrad. Při uzavírání kupních smluv se majitel firmy zavázal zhotovit dílo do stanovené lhůty od podpisu smlouvy, kdy mu však předem byla zaplacena záloha, která většinou činila sedmdesát procent celkové ceny.

Zimní zahrada ovšem nebyla do smluvené doby dodána ani namontována. Tímto způsobem se muž obohatil od října roku 2007 o 6,5 milionů korun a poškodil tak nejméně 37 klientů. Každý měsíc uzavřel jednu smlouvu, ale je pravděpodobné, že poškozených zákazníků může být i více. Peníze, které muž tímto podvodným jednáním získal, užil pro vlastní potřebu.

Zimní zahrady nabízel v rámci České republiky, Slovenska a Rakouska. Dle výpovědí zákazníků muž působil velice důvěryhodně. Při nedodržení termínů se klientům omlouval za zpoždění a ubezpečoval je, že zakázka bude v co nejbližší době vyhotovena. Někteří zákazníci tak čekali až rok.

Kriminalisté muže obvinili z trestného činu podvod. Nyní je ve vazbě a může mu hrozit až desetiletý trest odnětí svobody.


 


 

Zvukový záznam: podvod_2812.mp3

 

por. Bc. Andrea Straková

28. prosince 2010

 

vytisknout  e-mailem