Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zima udeřila

KARLOVARSKÝ KRAJ – Sníh a náledí na vozovkách.  

Od nedělního rána měli dopravní policisté v celém Karlovarském kraji napilno. Vzhledem k povětrnostním podmínkám, kdy mrzlo a napadlo několik centimetrů sněhu, který se držel na vozovkách, došlo k několika dopravním nehodám.
 
Kolem 6:15 hodin dne 26. 1. 2014 došlo na rychlostní komunikaci R6 na 140 km k dopravní nehodě mezi osobním automobilem značky Seat, který řídil 21letý řidič a směrovým sloupkem. Řidič při výjezdu z táhlé pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost svého vozu svým schopnostem a dopravně technickému stavu komunikace, která byla zasněžená.Vozidlo uvedl do smyku a vyjel mimo komunikaci, kde narazil do směrového sloupku. Řidič byl s lehkým zraněním převezen do sokolovské nemocnice k lékařskému ošetření. Předběžně odhadnutá škoda byla necelých 16 tisíc korun.
 
 
 
 
 
 
 
Ve stejný den kolem 7:30 hodin řídila 21letá řidička osobní automobil značky Nissan, a to po silnici II/212 ve směru jízdy od Horních Lubů k hraničnímu přechodu do Německa. Při projíždění táhlé pravotočivé zatáčky přejela do protisměru, vyjela mimo vozovku a čelně narazila do betonového sloupu, který tímto ve spodní části přelomila. Po nárazu sloup spadl na vozovku a tím došlo k zneprůjezdnění komunikace v obou směrech. S řidičkou byla provedena opakovaná orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem, a to 1.28, 0.93 a 1.05 promile. Žena utrpěla lehká zranění, se kterými byla převezena do chebské nemocnice k dalšímu ošetření. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 30 tisíc korun a řidičce byl zadržen řidičský průkaz.
 
 
 
Dne 26. 1. 2014 kolem 8:15 hodin řídila 27letá řidička po silnici I/6 ve směru od Chebu na Karlovy Vary osobní automobil značky Hyundai. Při průjezdu levotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace (namrzlý povrch), uvedla vozidlo do smyku a vjela mimo komunikaci, kde se převrátila s vozidlem přes střechu. Žena byla s lehkým zraněním převezena do karlovarské nemocnice, kde byla ošetřena a hospitalizována. Alkohol u řidičky vyloučen orientační dechovou zkouškou. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 40 tisíc korun.
 
Upozorňujeme řidiče, aby zvýšili opatrnost na silnicích vzhledem ke špatným povětrnostním podmínkám.
 
nprap. Zuzana Týřová
27. 1. 2014
Odkazy do noveho okna

DN - Luby

DN - Luby 

Detailní náhled

DN - R/6

DN - R/6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem